Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dupla siker a bajnokságban
A Sopron Basket a vártnál könnyebben győzött a megyei rangadón a Győr ellen, a csapatra a héten újabb két kemény meccs vár Fotó: Németh Péter

Franciaországban kezdi az Euroliga-szereplést a Sopron Basket

Dupla siker a bajnokságban

| Rázó László | Sport

Két bajnoki győzelemmel folytatta remek szereplését múlt héten a Sopron Basket csapata. Roberto Iniguez tanítványai győzni tudtak Zalaegerszegen, majd a vártnál simább meccsen múlták felül a megyei rangadón a Győr együttesét.

A zalaegerszegi meccsen egy megerősített hazai alakulat várt Fegyvernekyékre, a találkozón azonban ez csak az első félidőben látszott. A soproni csapat magabiztosan játszott, szünet után állva hagyta ellenfelét. Duprée és Zahui is húsz pont fölött zárt, a 22 pontos Crvendakic pedig kiemelkedő, 35-ös teljesítménymutatóval fejezte be a zalai meccset. Végül több mint húszpontos különbséggel tudott győzni a soproni csapat. A végeredmény: ZTE NKK – Sopron Basket: 72–95.

Hétvégén még komolyabb ellenfél, a szintén kiváló erőkből álló megyei rivális Győr érkezett Sopronba. Nagy várakozás előzte meg a találkozót, a kiélezett küzdelem azonban elmaradt. Már egy negyed után kilenc pont volt a soproni fór, több jó teljesítmény is akadt a hazai csapatban, Dubei Debóra fontos hárompontosokat szerzett, így szünetre már 15 pontra növelte előnyét a soproni együttes (40–25). Fordulás után Zahui és Turner pontjaival húsz pont fölé nőtt a két csapat közti különbség, a meccs eldőlni látszott. A vendégek szakvezetője időkérésekkel próbálta felrázni csapatát, a soproni hölgyek azonban kezükben tartották a mérkőzést, ráadásul a hárompontos vonalról is kiválóan céloztak: a találkozó végéig 11 hármast szereztek. Ennek és a kemény védekezésnek köszönhetően végül különösebb izgalmak nélkül fejeződött be a megyei rangadó, amely kiváló alaphangot adott az Euroliga-szereplésére készülő Sopron Basketnek. A végeredmény: Sopron Basket – CMB Cargo UNI Győr: 71–52.

– Nagyon fontos meccset nyertünk a bajnokság és az Euroliga-rajt miatt is – mondta Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője. – Ebben az évben a korábbinál nagyobb terhet szeretnénk tenni fiataljaink vállára, ezzel az a célunk, hogy komolyan fejlődjön játéktudásuk. A meccs nagy részében jól játszottunk, de a folytatásban még ennél is többre lesz szükségünk.

A Sopron Basket szerdán este 7 órától Franciaországban, a Flammes Carolo otthonában kezdi meg Euroliga-szereplését, majd szombaton 17 órától ismét bajnoki rangadót játszik Szekszárdon.

Kapcsolódó cikkek