Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dubei az Eb-re készül
Dubei Debóra a Sopron Basket idei sikercsapatának alapembere volt, most pedig a válogatottal készül az Európa-bajnokságra Fotó: Soproni Téma-archívum

„Fejlődött a játékom az idei szezonban is, sikerült előrelépnem”

Dubei az Eb-re készül

| Rázó László | Sport

A Sopron Basket idei sikercsapatának egyik alapembere, Dubei Debóra nem sokat pihent a fárasztó szezon után. A fiatal játékos már csatlakozott az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretéhez.

Dubei Debóra szerint is fantasztikus idényt zárt a csapat, bár az Euroligában nem úgy indult a szezon, ahogy szerették volna, de ezt később javították. A hazai sorozatokról pedig mindent elmond, hogy veretlenül szerepelt az együttes.

– Fiatal játékosként igyekeztem kihasználni minden egyes percet, amelyet a pályán tölthettem – mondta a kosárlabdázó. – Fejlődött a játékom az idei szezonban is, ez kívülről nem annyira látványos, de én érzem magamon, hogy sikerült előre lépnem. Óriási munkát végeztünk a csapattal, ez pedig meghozta az eredményét.

A 21 éves játékos mindössze egy hetet pihent, majd csatlakozott a válogatotthoz.

– Néhány napunk volt arra, hogy fújjunk egyet, mentálisan, fizikailag kicsit feltöltődjünk, aztán elutaztunk a válogatotthoz – tette hozzá a Sopron Basket kiválósága. – Ez új impulzust ad számomra, nagyon koncentrált és elszánt vagyok. Óriási eredmény, hogy ismét Európa-bajnokságon szerepelhet a magyar csapat, most elsősorban a csoportmeccsekre koncentrálunk. Nem lesz egyszerű, de véleményem szerint bármelyik ellenfelünket legyőzhetjük a csoportunkban. Magam is kíváncsian várom, meddig jut a válogatott, egy biztos: mindent megteszünk majd a sikeres szereplésért.

Soproniak a keretben: Kijelölte a nyári Európa-bajnokságra készülő bő, 18 fős keretét Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. A csapatban Dubei Debóra mellett a Sopron Basket két játékosa: Határ Bernadett és Yvonne Turner is helyet kapott. A kontinensbajnokságot – amely június 27-én kezdődik és július 7-ig tart – Lettország, valamint Szerbia közösen rendezi. A magyar válogatott a C csoportban Törökország, Olaszország és Szlovénia ellen lép pályára a szerbiai Nisben. A magyarok első mérkőzésüket június 27-én 16 órától játsszák Szlovénia ellen. 

Kapcsolódó cikkek