Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Drámai győzelem
Az SKC két hosszabbítás után fantasztikus győzelmet szerzett a Kaposvár ellen Fotó: Németh Péter

Kostas Flevarakis: mi jobban akartunk nyerni

Drámai győzelem

| Rázó László | Sport

Óriási skalpot szerzett múlt hétvégén a Sopron KC: Kostas Flevarakis együttese kétszeri hosszabbítás után bizonyult jobbnak a Kaposvár csapatánál. A győzelem értékét növeli, hogy közvetlen riválist győzött le a soproni együttes.

A meccset a Kaposvár kezdte jobban, néhány ponttal vezetett a vendégcsapat, ez pedig a rendes játékidő végéig jellemezte a találkozót. A soproni center, Carter már az első negyedben három személyi hibánál tartott, ami meghatározta a meccs képét, hiszen a középjátékos ezután a szokottnál jóval kevesebb játékpercet tölthetett a pályán. A helyére lépő Jogela azonban kitett magáért, és végül 28 ponttal zárta a meccset. A Kaposvár játékában kulcsszerepet kaptak a hárompontosok, Stojan Ivkovics együttese nem kevesebb, mint 40 (!) alkalommal próbálkozott a hárompontos vonalról. A hármasoknak is köszönhetően szünetben három ponttal vezetett a somogyi csapat, de Thompson és Kinney vezetésével a Sopron végig tapadt ellenfelére. A meccs hajrájában nyolc ponttal is vezetett a Kaposvár, ráadásul Carter kipontozódott. A közönség óriási hangulatot teremtett, az SKC pedig az utolsó percekben ledolgozta hátrányát, a meccs 73–73-as döntetlennel ért véget, jöhetett a hosszabbítás. Az extra játékidőben Dramicanin és Lalic is kipontozódott, a találatok felváltva estek, végül Takács Norbi kosara azt jelentette, hogy újabb ráadás következik (87–87). A fáradhatatlan Thompson kosarával indult az újabb öt perc, és légiósunk volt az, akinek hármasa soproni vezetést eredményezett a hajrában. Jogela még egy fantasztikus zsákolást mutatott be, ezzel kialakítva a 101–96-os végeredményt. A csapat és a szurkolók extázisban ünnepeltek a fantasztikus győzelem után.

– Ezek a meccsek egyik csapat számára sem könnyűek – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Azt gondolom, fejben dőlt el a siker, mi jobban akartuk a győzelmet. Jól reagáltunk arra a helyzetre, hogy Carter már az első félidőben négy személyit szedett össze. Ismét köszönjük a szurkolók fantasztikus támogatását.

A Sopron KC a bajnoki szünet előtt az Oroszlány otthonába látogat, a meccs szombaton 18 órakor kezdődik.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...