Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Döntőt nyert az U14
A Soproni Sportiskola U14-es csapata megnyerte a korosztályos bajnokságot

Döntőt nyert az U14

| Munkatársunktól | Sport

Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U14-es korosztályában szereplő csapata első lett a Sopronban megtartott döntőn, és ez azt is jelentette, hogy ők nyerték meg a bajnokságot is.

– Fiataljaink Csátalay Gábor edző vezetésével egész évben kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottak. Ennek köszönhetően jutottak be a nyolccsapatos döntőbe – mondta el lapunknak Horváth József, az akadémia szakmai vezetője. – Mindegyik egyesület esélyes volt a végső győzelemre, ezért is volt fontos, hogy hazai pályán játszhattunk. Ezen az öt meccsen remek tapasztalatokat szerezünk, játékosaink is sokat fejlődtek. Jó lezárása volt a tavaly szeptemberben elkezdett közös munkának.


A kosárlabda akadémia többi csapata is jó évet zárt, mindegyikük bejutott az országos döntőbe, és ott jó helyezést ért el.


Az akadémiában az óvodás korosztálytól kezdve egészen 18 éves korig bezárólag mintegy 250 fiatalt nevelnek, tanítanak meg kosárlabdázni. Az idősebbek a pályafutásukat az NBI B-ben szereplő SMAFC, valamint a jövőre is az élvonalban játszó SKC csapatában folytathatják tovább.


Az elmúlt heti közgyűlésen a városvezetéstől oklevet kapott a bajnokságot nyert csapat. Az elismerést a csapatkapitány, a döntő legértékesebb játékosának is megválasztott Csendes Péter vette át. Ugyanebben a kitüntetésben részesült a magyar bajnoki címet nyert Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata is, amelynek képviseltében Molnár Attila csapatkapitány vette át a díjat.

Kapcsolódó cikkek