Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Döntetlen Szegeden

| Páder Vilmos | Sport

A csapategység, a mentális erő és az összefogás eredménye az az 1–1-es döntetlen, amit az SVSE labdarúgói a Szeged 2011 Grosics Akadémia otthonában elértek.

Az ezer sebből vérző soproniak keményen felvették a harcot a jobb erővel és jobb anyagiakkal rendelkező szegediek ellen. A volt soproni szakvezető, Supka Attila tanítványai óriási elánnal vetették magukat bele a küzdelembe. A felfokozott forró hangulatot határozott, kemény, de célirányos játékkal hűtötték le Sifterék. A hazaiakat sikerült az első félórában meglepni, Gyürki a 28. percben szemfüles gólt szerzett, s máris vezetett az SVSE.


A hazaiakat sokkolta a kapott gól, aggodalmuknak megvolt az alapja, mivel egy hónapja nem nyertek bajnoki találkozót, ráadásul még gólt sem rúgtak. A má­­sodik félidőben a Supka Attila vezette szegediek nagyobb sebességre kapcsoltak, a já­­té­kos­cserék is a támadást erősítették, de a vendég soproniak jól olvasták a hazaiak játékát.


A 82. percben a ru­­tinos Zabarinak sikerült az egyenlítés, szép gólt lőtt. Az utolsó percek szegedi fölénnyel teltek, de Sifterék okosan oldották meg feladatukat és teljesen megérdemelten hoztak el egy pontot idegenből.


– Értékes döntetlent értünk el – vélekedett Németh Szabolcs vezetőedző. – Jelen hely­­zetünkben minden pont jelentőséggel bír, különösen az idegenbeliek.
Az SVSE számára az elkövetkező fordulók nagyon nehéznek és sorsdöntőnek ígérkeznek: a hétvégén például a patinás válogatottakkal tűzdelt MTK érkezik Sopronba. A kék–fehérek játéktudásban és játékosállományban is magasan kilógnak a bajnokságból, de fegyelmezett, csupaszív játékkal minden lehetséges.

Kapcsolódó cikkek