Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dobogóra tornászták magukat
A Soproni Torna Club bronzérmes csapatai: Völgyi Angelika, Faragó Réka, Soós Vivien, Fodróczy Zsófia, Pölz Tímea, Tóth Léna, Csete Luca, Gárdonyi Jázmin, valamint Sebestyén Nóra. A hátsó sorban edzőik: Főző Csaba, Csete Ágnes, Kőhidiné Fleck Szilvia.

„A kemény munka és a kitartás meghozta az eredményeket”

Dobogóra tornászták magukat

| Munkatársunktól | Sport

Országos felnőtt, ifi, és serdülő bajnokságot rendeztek a tornászoknak – a megmérettetésről kitűnő eredményekkel tértek haza a Soproni Torna Club fiataljai.

Az STC serdülőcsapata a tavaszi fordulóban csupán az ötödik helyet szerezte meg. Az őszi megmérettetésre sem volt zökkenőmentes a lányok felkészülése, így egyáltalán nem számítottak arra, hogy „feltornásszák” magukat a dobogóra, és bronzérmet szereznek.

– Hatalmas meglepetés volt ez a kitűnő szereplés a serdülőcsapatunktól, de szerencsére ezzel még nem ért véget az örömünk: egyéni versenyben ugyanis Faragó Réka két második és egy harmadik helyet szerzett, Fodróczy Zsófia pedig gerendán ért el bronzérmes helyezést – mondta büszkén Kőhidiné Fleck Szilvia, a Soproni Torna Club szakosztályvezetője.

A serdülőcsapat tagjai Faragó Réka, Fodróczy Zsófia, Gárdonyi Jázmin és Tóth Léna voltak.

A soproni klub ificsapatának felkészülését rengeteg sérülés és viszontagság hátráltatta, ennek ellenére megtartották a tavaszi forduló után megszerzett harmadik helyüket. Ráadásként Soós Vivien egy egyéni összetett második helyet is szerzett, korláton pedig Pölz Tímea és Völgyi Angelika a hatodik helyen végzett. Az ificsapatot Csete Luca, Pölz Tímea, Sebestyén Nóri, Soós Vivien és Völgyi Angelika alkotta.

A szakosztályvezető szerint a felnőttcsapatuk felkészülése volt a legnehezebb, hiszen ez a korosztály már középiskolába jár, ezért az edzést is nehezebb összeegyeztetni a tanulmányi kötelezettségekkel. Igaz, már van annyi rutinjuk, hogy ezt a helyzetet is megoldották: a tavaszi forduló után a 4. helyen álltak, és az ősszel is sikerült megtartaniuk ezt a helyezést. Ebben a mezőnyben ez szép eredménynek számít. Az egyéni versenyben apróságokon múlt, hogy nem szereztek több érmet: Sugár Krisztina korláton 5., Schey Dorottya gerendán 6. lett.

A felnőttcsapat tagjai: ­Farkas Krisztina, Godawszky Stella, Schey Dorottya, Sugár Krisztina és Vidó Hanna.

– Sportvezetőként mindig felemelő érzés átélni sportolóink sikerét, és ezen a versenyen sok szép pillanatban volt részünk – folytatta a szakosztályvezető. – A mottónk az volt, hogy aki a sikerért mindent megtesz, az csak nyertes lehet. A kemény munka és a kitartás meghozta az eredményeket. Mi, edzők tudjuk, mennyi munka és könny van az elért eredmények mögött, ezért a szemünkben a lányok megnyerték a versenyt.

Kapcsolódó cikkek