Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dobogón a soproni úszók
A 41. Dr. Csik Ferenc Emlékversenyen 52 soproni úszó indult – szinte minden korosztályban sikerült érmet nyerni. Fotó: Németh Péter

Csik Ferenc emléktáblájánál koszorút helyeztek el

Dobogón a soproni úszók

| Rázó László | Sport

Múlt hétvégén tartották a soproni Lőver uszodában a hagyományos dr. Csik Ferenc emlékversenyt. Az idei évben több nemzet képviseletében 280 fiatal úszó ugrott medencébe.

Az emlékverseny megnyitóján dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: másfél év telt el azóta, hogy a soproniak és a környéken élők birtokba vehették az új Lőver uszoda épületét, amely azóta több rangos hazai és nemzetközi versenynek adott otthont.

Az idén 41. alkalommal megrendezett dr. Csik Ferenc emlékversenyre valóban nemzetközi mezőny gyűlt össze: Magyarország mellett Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is jöttek fiatal úszók városunkba. Összesen huszonkét sportegyesület 280 úszója mérette meg magát a péntektől vasárnapig tartó eseményen.


– Nem kevesebb mint 630 érmet adtunk át, rengeteg versenyszámban indultak a fiatalok – mondta Gyurátz Edit, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron edzője. – Amire nagyon büszkék vagyunk: Sopronból 52 úszó állt rajtkőre. Az idei dr. Csik Ferenc emlékversenyen minden versenyszámban bejutottak a döntőbe a sportolóink. A fiatalok kitettek magukért, szinte az összes korosztályban dobogóra állhatott valamelyik versenyzőnk. A megmérettetés kiválóan szolgálta a mi fiataljaink felkészülését is a szerdán Kaposváron kezdődő rövid pályás felnőtt ob-re, valamint a decemberi korosztályos rövid pályás magyar bajnokságra, amelyet Szegeden rendeznek.

Az unoka is koszorúzott: Dr. Csik Ferenc az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyorsúszásban szerzett olimpiai aranyérmet, később városunkban is dolgozott, hivatása teljesítése közben egy bombatámadás során veszítette életét. Az egykori kiváló orvos–sportoló emléke előtt az idei, 41. versenyen is tisztelegtek: emléktáblájánál koszorút helyezett el Csik Ferenc unokája, Csik-Bakó Katalin, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója.    

Kapcsolódó cikkek

Eb-címig menetelne

Eb-címig menetelne

2023. 01. 18. | Munkatársunktól

Még csak 16 esztendős, de máris négyszeres junior bajnok fallabdában Sáli Barnabás. A fiatalember ráadásul rendkívül eltökélt: szeretne két–három éven...

Vb-középdöntőben

Vb-középdöntőben

2023. 01. 18.

A göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkozik a magyar férfi kézilabda-válog...