Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dinamikus egyesület
Fotó: Soproni Téma-archívum

Dinamikus egyesület

| Páder Vilmos | Sport

A közelmúltban új elnököt választott a Széchy Tamás Sopron Sportiskola közgyűlése, mivel a korábbi elnöknek, Hajnal Jánosnak lejárt a szerződése.

Az új vezér, Koch Róbert neve jól cseng a soproni sportéletben, 11 éves fia és 9 éves lánya versenyszerűen úszik, felesége triatlonozik, fut és alapító tagja az egyesületnek. A fiatal mérnök–közgazdász végzettségű sportvezető saját mérnöki irodát vezet, fiatalabb korában triatlonozott, majd a TF-n edzői képesítést szerzett. Az elnöki megbízatását nagy megtiszteltetésnek tartja, kihívás számára. A 2010-ben alakult sportiskola három szakosztályt működtet, a triatlont, az úszást és a vízilabdát. A klubban jelenleg 350 fővel foglalkoznak, létszámuk fokozatosan növekszik. A legfiatalabb versenyzők 2013-ban születtek, a legidősebb a senior korcsoport. Korosztályonként csoportokban dolgoznak, de átfedések előfordulnak. Az egyesületnél az úszásban a nagy áttörést a 2019-es év hozta.  

– Versenyzőink kiváló eredmények elérésével meghálálták a bizalmat, átmenetileg kaptunk egy jó uszodát, amit ezúton is köszönünk a város vezetésének – mondta az elnök. – Az úszás a legeredményesebb sportág, és ezt tartjuk szem előtt munkánk során. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az országos vezetéssel, Soós Csabával, Tóth Ákossal és Szájer Péterrel. Rengeteg edzés szükséges a jó eredmények eléréséhez, például a 14–15 évesek napi két tréninggel és 10–12 kilométeres úszással készülnek, ráadásul ez a mennyiség évről évre növekszik.

Kapcsolódó cikkek