Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Diákolimpia: aerobiksikerek
A diákolimpia döntőjében bajnoki címet szerzett UP3 csoport: Majoros Emma, Doloczki Júlia, Vincze Dóra, Vincze Léna.

Bajnok az UP3 csoport

Diákolimpia: aerobiksikerek

| Munkatársunktól | Sport

Eredményesen szerepeltek a Soproni Torna Club Aerobik Szakosztályának fiataljai Piliscsabán a diákolimpia döntőjében: egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a soproni fiatalok.

Kaszás Emőke, a Soproni Torna Club Aerobik Szakosztályának vezetőedzője elmondta: biztatóan indult a 2022-es versenyév a hazai aerobikosok számára, hiszen két év óta először volt lehetőség arra, hogy a Magyar Aerobik Szövetség által kiírt versenyeket megrendezzék. Ezek közé tartozik a Magyar Kupa versenysorozat, a Magyar Bajnokság és a diákolimpia fordulói, amelyek a világjárvány miatt korában elmaradtak.

A Soproni Torna Club Aerobik Szakosztálya edzői és versenyzői nagy örömmel és elszántsággal vettek részt a kétfordulós diákolimpia küzdelmeiben. A területi verseny eredményei alapján Sopronból három iskola tanulói jutottak be a piliscsabai országos döntőbe, ahol kiváló eredményt értek el.


A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola UP 3-as csoportja (Doloczki Júlia, Majoros Emma, Vincze Dóra, Vincze Léna) és triója (Doloczki Júlia, Majoros Emma, Vincze Léna) aranyérmet szerzett. A Deák Téri Általános Iskola testvérpárja, Horváth Nikolett és Horváth Noémi, valamint egyéniben Horváth Nikolett ezüstérmes lett. A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium Havasi Csenge, Lakatos Dóra, Szanati Noémi összeállítású triója pedig a dobogó 3. fokára állhatott fel.

– A versenyaerobik fiatal, de lendületesen fejlődő sportág, jellemzője a sok induló egyéni, trió és csoport kategóriákban – mondta Kaszás Emőke. – Fiatal versenyzőink általában a mezőny első harmadában végeznek, de vannak magyar bajnoki címmel rendelkező fiataljaink is. Szakosztályunk viszonylag kis létszámmal működik, ennek ellenére versenyben tudunk lenni a budapesti, debreceni, pécsi nagy egyesületekkel. Az edzéseink kiváló körülmények között zajlanak, a szakosztály elsődleges célja a versenyeztetés, de fontos feladat a mindennapos testnevelés minőségi feltételeinek biztosítása is.

A Soproni Torna Club ­Aerobik Szakosztálya várja a sportág iránt érdeklődő, 6–12 éves fiatalok jelentkezését.

Kapcsolódó cikkek

BMX: 23 soproni érem

BMX: 23 soproni érem

2022. 06. 13. | Bertha Ágnes

Összesen 23 dobogós helyet szereztek meg a Sopron BMX Sportegyesület versenyzői a hétvégén megrendezett nemzetközi Alpok–Adria Kupán Sopronban.

Eredményes teniszezők

Eredményes teniszezők

2022. 06. 15. | Rázó László

Nagyszerű félévet tudhat maga mögött a Soproni VSE tenisz szakosztálya. A fiatal sportolók már az év elején rendezett fedett pályás országos bajnokság...