Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Csodavárás

| Horváth Ferenc jegyzete | Sport

A hír egyáltalán nem lepett meg, de gyanítom, másokat sem. Georges Leekenst, az elmúlt év októberében kinevezett szövetségi kapitányt felmentették a válogatott éléről.

 A belga tréner győzelem nélkül hagyta hátra a válogatottat, pedig egyáltalán nem verhetetlen csapatok voltak az ellenfeleink. No, de ez már a múlt, és csak azért lehet tanulságos az esete, mert a magyar labdarúgás vezetői újból és újból ugyanabba a hibába esnek. Amikor kinevezték, már akkor tudni lehetett, hogy nem a jövő embere, s az MLSZ-nek csak az eredmények számítanak, valamint hogy kijussunk a 2020-as Európa-bajnokságra, amelynek lesz mérkőzése az addigra talán elkészülő Puskás-stadionban is.

Az más kérdés (és még a mai napig sem kaptunk rá választ), hogy anno miért éppen a meglehetősen sikertelen Leekenst nevezték ki, akiről tudni lehetett, hogy a pillanatnyi problémákra sem megoldás. Ki és miben reménykedett? Leekens sem a jelen, sem pedig a jövő embere nem volt. Tudom, ez most utólagos okoskodásnak tűnik, de aki így gondolja, kérem, olvassa el ismét az elmúlt év november 8-án megjelent jegyzetemet a Soproni Témában (Ez a hajó is elúszott.., 5. oldal)! A véleményem azóta sem változott.

A pillanatnyi sikerek helyett (de leginkább azokkal párhuzamosan, ha ez egyáltalán lehetséges) a jövőre kellene koncentrálnunk, mert már így is hosszú-hosszú éveket veszítettünk. A botcsinálta szövetségi kapitányoknak persze mindegy. Ők mennek, mi meg maradunk a sárba ragadt focinkkal, s várjuk a csodát és az újabb megmentőt. Vajon ki lesz és mikor? Talán az új szövetségi kapitány, Marco Rossi? Lehet, de sokkal, de sokkal mélyebbről kellene kezdeni a nagy átalakítást, mert a válogatott csak a felszín, amely biztos alapok (tehetséges és jól képzett játékosok) nélkül újra és újra szürkeségbe olvad.

Kapcsolódó cikkek

Lámpát kapcsolnak a futóknak

2018. 11. 14. | Munkatársunktól

Idén is várja a futókat az Ágfalvi úti sportpályán az SC Sopron. November 12-től heti két alkalommal, hétfőn és pénteken este 7-től 9-ig felkapcsolják a lámpákat, így biztonságos környezetben használhatják a létesítményt a sportolók. A kezdeményezést még tavaly indította a klub, akkor sokan éltek a felkínált lehetőséggel.