Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Családok két keréken
Fotó: Németh Péter

Tizenkét kerékpárt is kisorsoltak a túra után

Családok két keréken

| Munkatársunktól | Sport

Mintegy 500-an vettek részt idén a Vasvilla családi kerékpártúrán.

Ebben az évben már 31. alkalommal vállalták a résztvevők, hogy letekerik a 27 kilométeres távot. Az útvonal a hagyományok szerint Sopronból indult, majd Fertőrákos és Balf érintése után térhettek vissza a kerékpározók városunkba. A túrát egyéni és családi kategóriában is lehetett teljesíteni, a résztvevők pedig idén sem maradtak értékes ajándékok nélkül: a visszaérkezés után a Vasvilla udvarán kisorsolták a nyereményeket, köztük tizenkét kerékpárt.

A sportrendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: városunkban akár a gyerekek, akár pedig a felnőtt korosztály rengeteg szabadidős sportolási lehetőség közül választhat. A családi kerékpártúra legfőbb üzenete az volt, hogy ahol van gyerek, ott van jövő, márpedig a résztvevők számából is látszik, hogy Sopronban van jövő.

A rendezvényen Kiss Zoltán jelenlegi főszervező köszöntötte és a Vasvilla kerékpártúra örökös tagjává avatta Borossay Györgyöt, aki harminc éven át töretlen lelkesedéssel szervezte az eseményt. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...