Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Búcsúmeccs 7 vendéggóllal
Az SKSE csapata a magyar válogatott elleni mérkőzés előtt. Hátsó sor: Huber, Babos, Ábrahám, Németh, Göndöcs, Drázsnyák, Lipót. Első sor: Varga, Győrvári, Bencze, Princzes, Pánczél.

Sporttörténelem

Búcsúmeccs 7 vendéggóllal

| Papp Győző | Sport

Négyezer szurkoló Sopronban: 46 éve, 1976. október 6-án játszott városunkban a magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzés sok szurkolónak jelentett felejthetetlen élményt.

Csányi Tamás szemtanúja volt a keddi edzésnek, majd másnap a mérkőzésnek is: „Több száz szurkoló tapssal köszöntötte a Rákóczi-pályára kifutó játékosokat. Ameddig Kovács Ferenc szövetségi edző egy félórás, átmozgató edzést vezényelt, addig Baróti Lajos szövetségi kapitány a pályát övező korlátnak támaszkodva barátságosan beszélgetett az őt kérdezőkkel. A tréning befejezése után válogatottjaink nagy türelemmel és szeretettel tettek eleget az autogramgyűjtők kéréseinek.”.

Napsütéses, gyönyörű időben Sopron a labdarúgáshoz is hűségesnek mutatkozott, hiszen zsúfolásig megtelt szurkolókkal a vasutas pálya nézőtere.

SKSE – magyar válogatott: 1–7 (0–5), Sopron, 4000 néző. V.: Király.

SKSE: Babos (Edőcs) – Göndöcs (Koltai), Drázsnyák, Lipót (Kovács), Huber, Németh, Princzes (Jäger), Varga, Győrvári, Ábrahám (Pánczél), Bencze (Taschek). Edző: Galgóczi Ottó.

Válogatott: Kovács L. (Gujdár) – Török (Nagy III), Bálint, Kereki (Rab), Kántor (Tóth J.), Nyilasi, Ebedli (Kereki), Pintér, Pusztai (Törőcsik), Fazekas, Várady (Magyar). Szövetségi kapitány: Baróti Lajos.

A gólok sorrendje, 5. perc: Nyilasi, 21. p: Pusztai, 22. p.: Nyilasi, 24. p.: Nyilasi, 39. p.: Nyilasi, 47. p.: Ebedli, 50. p.: Győrvári, 57. p.: Magyar.

„A soproni csapatban utoljára lépett pályára Ábrahám György, aki hatalmas lövéseivel, bombagóljaival és csupa szív játékával érdemelte ki a szurkolók szeretetét. Ábrahám tíz percet töltött a pályán, hogy aztán hatalmas taps kíséretében adja át helyét a közlekedésiek színeiben hazai pályán először pályára lépő Pánczél Sándornak” – pontosított Csányi Tamás, mert a lapokban a soproni csapatról eltérő összeállítások jelentek meg.

A mérkőzés után Baróti Lajos a következőket nyilatkozta a megyei napilapnak: „Nem véletlenül jöttünk Sopronba, mert jó vendéglátónk volt a város.”.

A magyar válogatott másnap a schwechati repülőtérről utazott el Athénba, ahol – mint utólag kiderült – értékes 1–1-es döntetlent ért el világbajnoki selejtezőn, majd onnan „hazafelé” Bécsben barátságos mérkőzésen 4–2-re legyőzte az osztrák válogatottat. Ezen az összecsapáson mutatkozott be a legjobbak között a nemrégiben elhunyt Törőcsik András.

Kapcsolódó cikkek

Eb-címig menetelne

Eb-címig menetelne

2023. 01. 18. | Munkatársunktól

Még csak 16 esztendős, de máris négyszeres junior bajnok fallabdában Sáli Barnabás. A fiatalember ráadásul rendkívül eltökélt: szeretne két–három éven...

Vb-középdöntőben

Vb-középdöntőben

2023. 01. 18.

A göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkozik a magyar férfi kézilabda-válog...