Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Búcsú a Magyar Kupától
A BVSC-Zuglót nem sikerült legyőzni hazai pályán, így búcsúzott a kupaszerepléstől az SC Sopron Fotó: Németh Péter

SC Sopron: vasárnap folytatódik a bajnoki pontvadászat

Búcsú a Magyar Kupától

| Töreki Amand | Sport

11-es rúgásokkal kiesett a Magyar Kupából az SC Sopron csapata. A felnőtt férfiegyüttes vasárnap folytatja bajnoki szereplését.

Egy hét szünet után folytatódnak a 2020/21-es idény NB III. nyugati csoportjának küzdelmei. Az előző héten nem rendeztek bajnoki fordulót, hiszen a MOL Magyar Kupa versenysorozatában léptek pályára az egyesületek. A soproni piros-fehérek a pénteki játéknapon az ugyancsak NB III-as BVSC-Zuglóval csaptak össze. A hosszabbításba torkolló, kemény párharcokkal tarkított mérkőzésen (amelyet az M4 Sport élőben közvetített) 120 perc leforgása alatt sem született gól, így következhettek a büntetőrúgások. Az idegek harcát a vendégek bírták jobban, így ők jutottak a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

A kupabúcsú után ezúttal 8 napja van felkészülni a következő ellenfélből Weitner Ádámnak és a stábjának, hiszen vasárnap a BKV Előre csapatával mérkőznek. Aktuális ellenfelük a tabella 18. helyén tartózkodik, az eddig lejátszott 9 mérkőzésükből 1 győzelmet, 3 döntetlent és 5 vereséget értek el. Az SC Sopron tehetséges, több poszton bevethető játékosa, Tóth Adrián a következőképpen nyilatkozott az előttük álló feladatokról: – Nyilván nem jó érzés, hogy búcsúztunk a kupától, mert nagyon közel álltunk a továbbjutás megszerzéséhez, hiszen ha az ötödik körben értékesítjük a tizenegyesünket, akkor mi győztünk volna. Nem szabad azonban, hogy ez megfogja a csapatot, hiszen a bajnokságban jelenleg egy négymérkőzéses győzelmi szériában vagyunk, amit vasárnap reményeim szerint folytatni fogunk.

További soproni eredmények

Duna Takarék megyei I. osztály 6. forduló: SFAC 1900 – Hegykő: 1–2

Megyei II. osztály soproni csoport 6. forduló: Répcementi – SVSE-GYSEV: 4–1

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek