Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúros évkezdet
A Sopron Basket már biztos továbbjutó az Euroligában, a csapat a magyar bajnokság legutóbbi mérkőzésén is nyert Fotó: Németh Péter

A Sopron Basket ezen a héten kétszer is pályára lép

Bravúros évkezdet

| Rázó László | Sport

Az Euro-ligában továbbjutást jelentő hazai győzelemmel, a bajnokságban pedig szintén hazai sikerrel kezdte a 2018-as évet a Sopron Basket. A klub leigazolta Danielle Page-et, emellett két kulcsjátékosával szerződést hosszabbított.

A múlt heti Lille elleni Euroliga-mérkőzésnek komoly tétje volt: győzelem esetén ugyanis biztos továbbjutó pozícióba kerülhetett az együttes. A találkozó második negyede két szempontból is meghatározó volt, egyrészt olyan különbség alakult ki a hazaiak javára, amely eldöntötte a találkozót. Másrészt viszont Jelena Milovanovic súlyos sérülést szenvedett. Mint kiderült, Jecánál kézközépcsont törést diagnosztizáltak, azóta meg is műtötték. A meccset végül magabiztosan nyerte a Sopron, Turner 21, Salvadores pedig 17 ponttal járult hozzá a sikerhez, amelynek köszönhetően biztos továbbjutónak számít a Sopron. A végeredmény: Sopron Basket–ESBVA Lille, 82–56.


Szombaton a bajnokságban játszott rangadót a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttese a DVTK-t fogadta. A meccs első félideje parádés hazai játékot hozott, a nagyszünetben 22 ponttal vezetett a Sopron. A fordulás után tovább nőtt a különbség a meccsen, amelyen a fiatal Weninger ismét kitett magáért, 14 pontot szerzett. Az utolsó percekben a legfiatalabb hazai játékosok, Bakó Patrícia és Böröndy Dominika is pályára léphettek, a végeredmény: Sopron Basket–Aluinvent DVTK Miskolc, 79–62.


– Az Euroliga-meccsen látottakkal elégedett voltam, nagy siker a továbbjutás, de még egy győzelem kell a play off eléréséhez. A DVTK ellen sajnos csak 15 percig koncentráltunk úgy, ahogy azt 40 percen keresztül várnám, ez megengedhetetlen – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző.
A Sopron Basket szerda este a Castors Braine, szombaton 17 órától pedig a ZTE otthonában lép parkettre.

Új igazolás, hosszabbítások

Jelena Milovanovic sérülésére gyorsan reagált a Sopron Basket. A klub leigazolta Danielle Page-et, aki szerb színekben olimpiai bronzérmesnek mondhatja magát. A 31 éves klasszisjátékos múlt héten megérkezett Sopronba, már a csapattal edz. A klub az év elején azt is bejelentette, hogy két meghatározó játékos, a szerb válogatott Aleksandra Crvendakic és Tina Jovanovic is meghosszabbította szerződését.

Kapcsolódó cikkek