Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúr Spanyolországban
A Sopron Basket a salamancai bravúr után (képünkön) hazai pályán is fölényesen nyert Fotó: Sopron Basket

A Sopron Basket játékosai itthon is éhesek voltak a győzelemre

Bravúr Spanyolországban

| Munkatársunktól | Sport

Bravúros spanyolországi siker, majd fölényes diadal Sopronban – újabb két győzelemmel folytatta szereplését az Euroligában és a bajnokságban a Sopron Basket női kosárlabdacsapata.

Az Euroliga-csoportban a továbbjutás szempontjából fontos mérkőzésre utazott múlt héten a Sopron Basket a csapat vezetőedzőjének hazájába, Spanyolországba. A Salamanca elleni meccsen a rutinos játékosoké volt a főszerep: a vendégcsapat Turner, Duprée és Zahui kiváló játékának köszönhetően már az első negyedben komoly előnyt harcolt ki magának. A szünetre egalizáltak a spanyolok, majd a fordulást követően inkább a Sopron Basket vezetett. A meccs hajrája izgalmasan alakult: a spanyol együttes négy perccel a vége előtt átvette a vezetést. Ezután következett Yvonne Turner egyszemélyes show-ja: a soproni klasszis előbb gólpasszt adott Fegyvernekynek, majd a csapat maradék kilenc pontjából kilencet jegyzett: két hárompontost és egy 2 plusz egyes akciót. Nem csoda, hogy Turner bekerült a forduló All Star csapatába is. A végeredmény: Perfumerias Avendia Salamanca – Sopron Basket: 70–78.

Vasárnap a soproni tréner, Meszlényi Róbert irányításával készülő PEAC-Pécs volt a vendég a Novomatic-arénában. A baranyai csapat kevés ellenállást tudott kifejteni, olyannyira, hogy a második negyedben kosarat sem dobtak a pécsi hölgyek… A soproni fiatalok közül ezúttal Weninger Virág dobott a legjobban: 17 pontot és három hármast szerzett a találkozón. A végeredmény: Sopron Basket – PEAC-Pécs: 92–43.

– Spanyolországban a lányok maximálisan követték a taktikai utasításokat, nagyon jól összpontosítottunk – mondta Roberto Iniguez vezetőedző. – Ez a helyes út, amelyen maradnunk kell. Nagyon nehéz meccs volt, ennek ellenére vasárnap Sopronban is jól játszottunk, éhesek voltunk a sikerre. Az Euroligában a Kurszk lesz a következő ellenfelünk, ami az egyik legerősebb alakulat. Mindent meg fogunk tenni, és dolgozunk tovább. Kemény időszak jön még a karácsonyi szünetig.

A Sopron Basket csütörtökön 18 órakor fogadja az eddig hibátlan Kurszk csapatát, vasárnap pedig a Vasas otthonában játszik bajnoki mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...