Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bosszantó vereség
A tartalékos Sopron Basket nagy előnyről kapott ki Lyonban Fotó: fiba.com

Sopron Basket: Tartalékosan is helytállt a csapat

Bosszantó vereség

| Rázó László | Sport

Jelentős előnyről kapott ki múlt héten az Euroligában a Sopron Basket. Gáspár Dávid tanítványai 19 ponttal is vezettek, a végén mégis a francia bajnok örülhetett.

A meccs előtt kevesen gondolták volna, hogy a tartalékos soproni csapat ilyen álomszerűen kezdi a találkozót: Briann January nem tudta vállalni a játékot, Crvendakic és Krajisnik viszont nagy kedvvel kosárlabdázott. Hozzájuk csatlakozott pontszerzésben a sérüléséből felépülő „Jeca” Brooks, a csapat pedig egyre nagyobb előnyt szerzett. A soproni játékosok rendkívül fegyelmezetten és keményen védekeztek, a hazai pályán szereplő Lyon pedig rengeteg hibával játszott, az első negyedben 7, a másodikban mindössze 8 pontot szerzett.

A harmadik negyed sajnos komoly fordulatot is hozott: a Sopron Basket hét játékossal játszotta végig az összecsapást, a meccs végéhez közeledve egyre fáradt a vendégcsapat. A franciák pedig számukra a legjobbkor, az utolsó negyedben találták meg a dobóformájukat: ebben az etapban 29 pontot szereztek, így a meccs hajrájában beérték és végül meg is előzték a soproni csapatot. A végeredmény: Lyon Asvel Féminin – Sopron Basket: 62–59.

– Fájó a vereség, mert nyernünk kellett volna – mondta Gáspár Dávid vezetőedző. – Ugyanakkor minden elismerésem a csapaté, hiszen tartalékosan is megteremtettük az esélyt a győzelemre. Büszke vagyok a játékosaimra, akik a végére nagyon elfáradtak, hiányzott a megfelelő koncentráltság.

A Sopron Basket a válogatottszünet miatt legközelebb csak november 23-án a Vasas ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.