Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
BMX versenyhétvége
A soproni BMX-esek is készülnek a hétvégi nemzetközi versenyre

BMX versenyhétvége

| Munkatársunktól | Sport

A BMX Sopron SE június 22–23-án rendezi az Alpok–Adria bajnokság 9. és 10. fordulóját Sopronban. Ausztria, Szlovénia és Olaszország versenyzői mellett a magyar BMX-esek is részt vesznek a megmérettetésen.

Lendvay Márta, a GYSEV Sopron BMX SE ügyvivője elmondta: az előkészítő munkálatok befejeződtek. Megtörtént a pálya részleges átalakítása, illetve murvázása, valamint a szaniterkonténer teljes felújítása, így a versenyt színvonalas körülmények között tudják megrendezni.  

A soproni BMX-eseknél az előkészületek ideje alatt zavartalanok voltak az edzések. Tavasszal egy újabb csoportot indítottak: a felkészítő BMX pedálos bringásai mellett csütörtökönként az egészen fiatal, futóbiciklis gyerekek is kipróbálhatták a soproni BMX-pályát. Sőt, szakértő, profi edzővel sajátíthatják el a bringázás alapjait. Így komolyabb nehézség nélkül használhatják majd a pályát, ha átülnek a pedálos biciklire. Elmondása szerint a legnépesebb korosztály a 10–12 éveseké, bár a legnagyobb érdeklődést a nyolc–kilenc éves gyerekeknél látják.

– A soproni BMX-sport szép múlttal rendelkezik, Radasics Vilmos például olimpiai BMX-Cross versenyen indulhatott, de emellett több, kiemelkedő eredményt produkáltak a versenyzők a 2000-es években – mondta az ügyvivő.

Lendvay Márta hozzátette, ma is az egyik vezető magyar BMX egyesület a soproni, amit a versenyzők és az edzéseken résztvevők száma is igazol. – Szeretnénk, ha a hobbiszintű sportolásból egyre többen váltanának licences versenyzésre, és a régiekhez hasonló sikereket érhetnének el ebben a sportban. Egy igazán vagány sportról beszélhetünk, ami már óvodás korban is el tudja csábítani a gyerekeket.

GYSEV Sopron BMX SE további tervei között szerepel a hétvégi versenyen kívül kisebb rendezvények és nyári tábor megszervezése is. 

Kapcsolódó cikkek