Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
BMX: 23 soproni érem
Fotó: Németh Péter

160-an neveztek a hétvégi megmérettetésre

BMX: 23 soproni érem

| Bertha Ágnes | Sport

Összesen 23 dobogós helyet szereztek meg a Sopron BMX Sportegyesület versenyzői a hétvégén megrendezett nemzetközi Alpok–Adria Kupán Sopronban.

Szombaton és vasárnap rendezték meg a nemzetközi Alpok–Adria Kupa BMX-verseny 5–6. fordulóját a jereváni BMX-pályán. Összesen 160-an neveztek a hétvégi megmérettetésre, érkeztek versenyzők a hazaiak mellett Gencsapátiból, Veszprémből, Ajkarendekről, Hódmezővásárhelyről, de a nemzetközi sportolók is szép számban képviseltették magukat Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából és Németországból is. Minden nap három futamot és a döntőt – ahol a nagyszámú induló miatt szükséges volt, ott az elődöntőt – tekertek a versenyzők, összesen közel 250 futamot rendeztek a soproni pályán.


A Sopron BMX Sportegyesület versenyzői összesen 23 dobogós helyet nyertek a hétvégén. 1. helyezést szerzett Farkas Bendegúz (13–14) – mindkét nap – és Czisztler Dániel (15–16). 2. helyezett lett Réczeg Bence (8 évesek), Töltl Kevin (9–10), Lengyel Gellért (11–12) és Czisztler Hanna (15–16). A dobogó 3. fokára állhatott fel Csuport Ádám (13–14 és Cruiser -29) és Töltl Kevin (9–10).


Az amatőrök között első helyezést ért el Kaiser Bruno (3–6), Táp Hanna (9–10), Kovács-Dömötöri Levente (8). Oláh Szabina (11–12) egy első és egy második helyet szerzett. Második helyre futott még be Kaiser Benjamin (3–6) és Hernitz Kristóf (8). Kiss Bence (3–6) pedig harmadik helyezést ért el.


Mivel a BMX sportban sokkal kevesebb a lányversenyző, mint a fiú, az Alpok–Adria Kupasorozatban külön futamokat nem tudnak rendezni a lányoknak, a futamok értékelésnél viszont külön díjazták őket.

A 12 futamos Alpok–Adria Kupasorozat augusztusban Mühlenben (Ausztria), szeptemberben Gencsapátiban folytatódik, majd Ljubljanában (Szlovénia) zárul októberben. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek