Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztos hazai kosaras sikerek
Az Euroligában fontos győzelmet szerzett a Sopron Basket az Olympiakosz ellen Fotó: Németh Péter

Az Euroligában a török Fenerbahce lesz a Sopron Basket következő ellenfele

Biztos hazai kosaras sikerek

| Rázó László | Sport

Két győzelemmel folytatta idei szereplését a Sopron Basket. Roberto Iniguez tanítványai az Euroligában görög ellenfelükkel szemben, a bajnokságban pedig az MTK ellen tartottak erődemonstrációt.

Az Euroliga nyitómérkőzésén vereséget szenvedett a Sopron Basket csapata Franciaországban, így értelemszerűen javításra készültek hazai környezetben Turnerék. A labdarúgásból is ismert görög Olympiakosz az első negyedben ráijesztett a hazaiakra, a játékrész hajrájában még négy ponttal vezetett. Innentől kezdve azonban fantasztikusan dobtak a soproni játékosok, a görögök pedig percekig alig jelentettek veszélyt a soproni gyűrűre. Yvonne Turner és Candice Duprée vezetésével a nagyszünetben már megnyugtató, 12 pontos hazai előnyt láthattak a nézők az eredményjelzőn. A folytatásban magabiztosan őrizte, sőt, növelte is előnyét a Sopron Basket. Turner a mezőny legjobbja lett a maga 19 pontjával, de Duprée, Salvadores, Crvendakic és Dubei Debóra is tíz pont fölött dobott. A végeredmény: Sopron Basket – Olympiakosz WBC: 85–69.

A bajnokságban aztán jóval könnyedebb mérkőzésre készülhettek az Iniguez tanítványok. Az MTK elleni meccsen szinte dobóedzést tartottak a soproni játékosok: egészen elképesztő pontossággal, 57 százalékos arányban szórták a hárompontosokat, szám szerint 13-at. A győzelemből a legifjabb csapattagok is kivették részüket: Czukor Dalma két hármast szerzett, és Varga Kamilla is feliratkozott a pontszerzők közé. A meccs végén a közönség a századik pontot várta, amelyet meg is szerzett a hazai együttes, így vastaps zárta le a bajnoki találkozót. A végeredmény: Sopron Basket – MTK: 100–45.

– Az Euroligában a Kursz­kot kivéve szinte azonos képességű csapatok vannak a csoportunkban, így minden győzelemnek komoly jelentősége van – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – A bajnoki meccsen tartoztunk annyival szurkolóinknak, és tiszteltük annyira az ellenfelet, hogy jó teljesítményt nyújtottunk.

A Sopron Basket szerda este az Euroligában a török Fenerbahce, szombaton pedig a hazai bajnokság eddigi meglepetéscsapata, az NKE Csata otthonában lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek