Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztos győzelem
Gáspár Dávid vezetőedző csapata hazai pályán közel ötven pontos győzelemmel debütált a bajnokságban Fotó: Németh Péter

Biztos győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Hazai pályán is megkezdte szereplését az új bajnoki szezonban a Sopron Basket. A meccs előtt adták át az elmúlt szezonra vonatkozó „Év játékosa” elismerést.

Aleksandra Crven­dakic kapta meg a díjat idén, az átadás­kor Török Zoltán ügyvezető hangsúlyozta: a kosárlabdázó odaadó játékával, hűségével már nagyon fiatalon a klub ikonjai közé emelkedett. A játékos után Molnár Balázsnak, a klubot húsz éve szolgáló menedzsernek is gratuláltak, majd Abdai Géza és dr. Farkas Ciprián köszöntötte a csapatokat és szurkolókat.  

A Cegléd elleni mérkőzés kicsit nehezen indult, aztán Aleksandra Crvendakic gyorsan megmutatta, miért is kapta a kitüntető címet: hárompontosa lendületbe hozta a csapatot, amely az első negyed végére 11 pontos előnybe került. A második etap aztán kiemelkedően sikerült mind védekezésben, mind támadásban, hiszen 31 pontot dobott a Sopron, miközben csak 5 (!) pontot engedélyezett ellenfelének (51–14).

Szünetben a legtöbbet fejlődő utánpótlás-játékosokat, azaz a „darazsakat” köszöntötte a klub, majd folytatódott a közönségszórakoztató játék: csaknem ötvenpontos előny birtokában bőven jutott lehetőség arra is, hogy a fiatalok bizonyítsák rátermettségüket. A végeredmény: Sopron Basket – VBW-CEKK Cegléd: 90–45.

– Gratulálok a lányoknak, azt kértem mindenkitől, hogy maximális erőbedobással lépjen pályára, örülök neki, hogy mindenki kellő komolysággal vette a mérkőzést – mondta Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője. – Külön öröm számomra, hogy egy ilyen fantasztikus hangulatú, telt házas mérkőzésen debütálhattam bajnoki meccsen a soproni kispadon.

A Sopron Basket szerdán az MTK otthonában lép pályára, szombaton 18 órától pedig a ­BEAC együttesét fogadja a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.