Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bicajosok a Földért
A KRESZ parkban számtalan programot tartottak szombaton, majd megrendezték a már hagyományos kerékpáros felvonulást Fotó: Griechisch Tamás

Bicajosok a Földért

| Munkatársunktól | Sport

Több százan pattantak idén is nyeregbe a Critical Mass Sopron alkalmából. A programot 9. alkalommal szervezte meg szombaton a Bringázz Sopron Egyesület.

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. – 1995 óta ezen a napon a világ számos részén Critical Mass kerékpáros felvonulásokat tartanak – tudtuk meg Szücs-Szabó Mátétól, a Bringázz Sopron Egyesület elnökétől. – Ezzel azt hirdetjük, hogy az autó egy kicsit a fejünkre nőtt, és sok tekintetben ideális lenne nekünk és a környezetünknek, hogyha lehetőségünkhöz mérten kocsi helyett inkább a biciklit választanánk. A mi egyesületünk is e célból hívta életre kilencedik alkalommal a Critical Mass Sopront.  

A KRESZ parkban számtalan programot tartottak szombaton, zenei kavalkáddal, vetélkedőkkel is készültek a szervezők, majd megrendezték a már hagyományos kerékpáros felvonulást, amely a biciklik magasba emelésével ért véget. A program idén is népszerű volt. – Azt vettük észre az utóbbi közel 10 évben, hogy Sopronban egyre többen kerékpároznak, ami nagyon jó a város infrastruktúrájának – zárta Szücs-Szabó Máté.

Forrás: sopronmedia.hu 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek