Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Beindult a nagyüzem

| Munkatársunktól | Sport

Elkezdődött a Győr–Moson–Sopron megyei labdarúgó-bajnokság 2019/2020-as szezonja, a soproni együttesek is megkezdték a küzdelmeket.

Az SC Sopron és a SFAC a megyei I. osztályban, az SVSE a megyei II. osztályú bajnokságban, a soproni utánpótlás-nevelő egyesület pedig különböző korosztályos bajnokságokban képviseli Sopront.  

Az SC Sopron felnőtt gárdája az idei szezon első meccsén gólzáporos győzelmével újra kiérdemelte szurkolótábora szeretetét. A lelátóról többször hallatszott a vastaps, ami a jó játéknak, a nagy küzdeni akarásnak és a látványos góloknak szólt. A Káposztás utcai fiúk 9–0 arányban kiütötték a Beled gárdáját. A szurkolók a mérkőzés végén ünnepelték kedvenceiket. Üde színfoltja volt a bajnoki találkozónak, hogy a hazai együttesben három saját nevelésű fiatal mutatkozott be a felnőtt gárdában.

Takács Gábor edző elégedetten nyilatkozott: – Rendkívül sportszerű mérkőzést játszottunk, a játékosok mindent megtettek a sikerért, s mindent betartottak, amit megbeszéltünk. Keményen dolgozunk tovább, hogy céljaink valóra váljanak.

A második mérkőzésen is folytatta a jó szereplést az együttes, az Öttevény otthonában 5–0-ra nyert az SC Sopron, így kapott gól nélkül vezeti a tabellát. Gólerős és magabiztos játékuk jó előjel a hétvégi, Kapuvár elleni rangadóra.

Másik megyei I. osztályú együttesünk, a SFAC új összetételű, fiatal csapata Nyúlon 5–0 aranyú vereséget szenvedett. Az Anger réti fiúknak a premier után a Gyirmót II. elleni mérkőzés sem sikerült jól, itt 11–0 arányban kaptak ki. A két együttes nem volt egy súlycsoportban.

Az SVSE a megyei II. osztály újoncaként a volt I. osztályú Fertőszentmiklós otthonában fölényes, 5–2-es győzelmet aratott. Mozsolits Jenő edző elégedett volt játékosaival, ám arra intett, hogy a győzelmet nem szabad túlbecsülni, dolgozni kell tovább, hogy még sok sikert érjenek el. Hétvégén Iván ellen ismét fölényes (4–1 arányú) győzelmet arattak a soproniak, de az edző a rengeteg kihagyott helyzet miatt nem dicsérte játékosait.

A megyei harmadosztályban az újjáalakult balfi együttes magabiztos játékkal könnyen győzött idegenben. Sopronhorpács–Balf: 1–3.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.