Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Barátság karatekupa
A soproni megmérettetésen a helyi karatékák is sikeresen szerepeltek

Lengyel és osztrák sportolók is versenyeztek Sopronban

Barátság karatekupa

| Munkatársunktól | Sport

Múlt vasárnap rendezte meg a Shotokan Tigrisek SE a Lengyel–Magyar Barátság Kupát.

Gáncs Krisztián, a szervező Shotokan Tigrisek SE elnöke elmondta: a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával létrejött rendezvény célja a lengyel–magyar baráti kapcsolatok építése volt a fiatalok körében. Pénteken és szombaton közös edzőtáborozás, csapatépítés és városnézés előzte meg a versenyt. Több mint 30 lengyel fiatal élvezhette a soproni programokat.

A vasárnapi versenyen az edzőtábor résztvevőihez osztrákok is csatlakoztak. Összesen 21 egyesület több mint 150 versenyzője 440 egyéni és 17 csapat kata formagyakorlat nevezést adott le. A Lengyel–Magyar Barátság Kupán Sopront két egyesület képviselte. A szervező Shotokan Tigrisek csapatában most főleg az utánpótlás versenyzők kaptak szerepet: Kóródi Zsombor és Hende Dániel első, Halász Torda, Tátrai Dóra, Gáncs Nóra, valamint Réthy Lilla pedig második helyen végzett. Bronzérmes lett Halász Kornél, Iváncsics Gábor, Vass Hunor, Tataru Denis, Hende Dániel, Chapó László, Unger Ádám és Gergácz Péter.

A Bushido–Viadukt SE soproni karatékái Balla Dániel irányításával három bronzérmet gyűjtöttek be: Szerelem Nikolett két alkalommal, valamint Szalai Kristóf léphettek dobogóra.

A csapatversenyt az UTE nyerte meg az osztrák Frieways és a lengyel együttes előtt.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Bravúros szezonkezdet

Bravúros szezonkezdet

2023. 11. 22. | Munkatársunktól

Várakozáson felüli szerepléssel kezdte az idei szezont a SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi kosárlabdacsapata. Farkas Dávid vezetőedző szerint a fiatal...