Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Barátság karatekupa
A soproni megmérettetésen a helyi karatékák is sikeresen szerepeltek

Lengyel és osztrák sportolók is versenyeztek Sopronban

Barátság karatekupa

| Munkatársunktól | Sport

Múlt vasárnap rendezte meg a Shotokan Tigrisek SE a Lengyel–Magyar Barátság Kupát.

Gáncs Krisztián, a szervező Shotokan Tigrisek SE elnöke elmondta: a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával létrejött rendezvény célja a lengyel–magyar baráti kapcsolatok építése volt a fiatalok körében. Pénteken és szombaton közös edzőtáborozás, csapatépítés és városnézés előzte meg a versenyt. Több mint 30 lengyel fiatal élvezhette a soproni programokat.

A vasárnapi versenyen az edzőtábor résztvevőihez osztrákok is csatlakoztak. Összesen 21 egyesület több mint 150 versenyzője 440 egyéni és 17 csapat kata formagyakorlat nevezést adott le. A Lengyel–Magyar Barátság Kupán Sopront két egyesület képviselte. A szervező Shotokan Tigrisek csapatában most főleg az utánpótlás versenyzők kaptak szerepet: Kóródi Zsombor és Hende Dániel első, Halász Torda, Tátrai Dóra, Gáncs Nóra, valamint Réthy Lilla pedig második helyen végzett. Bronzérmes lett Halász Kornél, Iváncsics Gábor, Vass Hunor, Tataru Denis, Hende Dániel, Chapó László, Unger Ádám és Gergácz Péter.

A Bushido–Viadukt SE soproni karatékái Balla Dániel irányításával három bronzérmet gyűjtöttek be: Szerelem Nikolett két alkalommal, valamint Szalai Kristóf léphettek dobogóra.

A csapatversenyt az UTE nyerte meg az osztrák Frieways és a lengyel együttes előtt.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.

Babos javított

2019. 05. 15. | Munkatársunktól

Kilenc helyet javítva jelenleg a 128. Babos Tímea a női teniszezők világranglistáján. A soproni sportoló párosban – társával, a francia Kristina Mladenoviccsal holtversenyben – egy helyet visszacsúszva a 4. Legutóbb a franciaországi Cagnes-sur-Merben rendezett salakpályás tornán játszott Babos Tímea, ahol a négy között a 3. helyen kiemelt Stefanie Vögelétől szenvedett vereséget.