Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bajnok a Darazsak
Utoljára 10 éve volt bajnok a Darazsak a serdülő korosztályban – most a Pécs ellen nyerte meg a finálét. Fotó: Pados Noel

Stoics Judit: Elmondhatatlan boldogságot érzünk

Bajnok a Darazsak

| Rázó László | Sport

Az idei szezonban is remekelnek a Darazsak kosárlabdázói a bajnoki döntőkben: az U16-os kadett csapat bronzérmet szerzett, az U14-es serdülők pedig meg sem álltak a bajnoki címig.

A serdülőknek Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban rendezték meg a bajnoki döntőt, amelynek első mérkőzése egyenlőtlen küzdelmet hozott, hiszen a Baja ellen 50 ponttal nyert a Darazsak Sportakadémia. Az elődöntő már nem volt ilyen egyszerű: a BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia ellen sok pontot és óriási izgalmakat hozott a találkozó, amely csak a hajrában dőlt el a Darazsak javára. Következhetett a bajnoki finálé az NKA Pécs ellen. A döntő első két negyede volt kiegyenlített, utána ellépett ellenfelétől a soproni csapat, végül magabiztosan nyerte meg a meccset – és ezzel a serdülő bajnoki címet.

– Elmondhatatlan az a boldogság, amit most érzünk – mondta Stoics Judit vezetőedző. – Két nagyon kemény meccset játszottunk az elődöntőben és a döntőben, mindkét alkalommal mindent ki kellett adnunk magunkból. Ez egy nagy stáb közös sikere, akik közül nem mindenki lehetett ma itt velünk. Hála és köszönet minden edzőnek, aki foglalkozott ezekkel a lányokkal. Utoljára tíz éve voltunk bajnokok ebben a korosztályban és ez az első aranyérmünk, amelyet már a sportakadémia cím elnyerése után szereztünk meg.

Czukorné Hollós Anna, a Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatója szerint boldogok lehetnek, hiszen a felnőtt csapattól a legkisebb utánpótlás-együttesekig nagyon komoly sikereket értek el idén.

– Ez egy nagy csapatmunka, a Sopron Basket és a Darazsak Sportakadémia minden egyes munkatársának köszönet jár érte, akár a sportszakmai vonalon, akár egyéb munkakörben dolgozik. Ezekből a sikerekből kell erőt merítenünk a következő időszakra, hiszen nem minden szezonban vagyunk ilyen sikeresek – fogalmazott Czukorné Hollós Anna. – A serdülő és a kadett döntőkben az érmes helyezéseken kívül nagyon fontos volt, hogy a gyerekeink éles meccshelyzetben tudták hozni azt, amit edzéseken gyakorlunk velük. Kiváló teljesítményeket láthattunk a lányoktól, ennek köszönhető a bronz- és aranyérem.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...