Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Babosék megvédték címüket

Babosék megvédték címüket

| MTI | Sport

Ismét nyert, így megvédte címét a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon Babos Tímea és Kristina Mladenovic. A soproni teniszezőnek ez volt a nyolcadik páros Grand Slam-döntője és negyedik diadala.

A második helyen kiemelt magyar, francia kettős 6:4, 7:5-re győzte le az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót. Babosék a trófea mellé összesen 319 652 eurót (113 millió forint) kaptak a sikerért. 

A US Openen történt kizárás miatt különleges sikernek tartja Babos Tímea, hogy vasárnap sikerült a címvédés. (Babo­sékat azért zárták ki az Egyesült Államokban, mert Mladenovic kapcsolatba került a koronavírussal megfertőződött Benoit Paire-rel.) – Nagyon boldog vagyok, hogy miénk lett a trófea egy ilyen US Open után – nyilatkozta a soproni teniszező. – Picit furcsa érzéseink vannak. Nehezen tudnám elmagyarázni, de egyfajta megkönnyebbülést érzek. Mindig őszinte vagyok: hosszú idő óta ez volt a legrosszabb teljesítményünk.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...