Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Babosék megvédték címüket

Babosék megvédték címüket

| MTI | Sport

Ismét nyert, így megvédte címét a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon Babos Tímea és Kristina Mladenovic. A soproni teniszezőnek ez volt a nyolcadik páros Grand Slam-döntője és negyedik diadala.

A második helyen kiemelt magyar, francia kettős 6:4, 7:5-re győzte le az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót. Babosék a trófea mellé összesen 319 652 eurót (113 millió forint) kaptak a sikerért. 

A US Openen történt kizárás miatt különleges sikernek tartja Babos Tímea, hogy vasárnap sikerült a címvédés. (Babo­sékat azért zárták ki az Egyesült Államokban, mert Mladenovic kapcsolatba került a koronavírussal megfertőződött Benoit Paire-rel.) – Nagyon boldog vagyok, hogy miénk lett a trófea egy ilyen US Open után – nyilatkozta a soproni teniszező. – Picit furcsa érzéseink vannak. Nehezen tudnám elmagyarázni, de egyfajta megkönnyebbülést érzek. Mindig őszinte vagyok: hosszú idő óta ez volt a legrosszabb teljesítményünk.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.