Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Babos tornagyőzelme
Babos Tímea 32. a világranglistán. Fotó: babostimea.hu

Babos tornagyőzelme

| Munkatársunktól | Sport

Párosban egészen a győzelemig menetelt Marokkóban Ba­­bos Tímea.

Babos Tímea – oldalán Andrea Hlavackovával – megnyerte a 250 ezer dollár (71,2 millió forint) összdíjazású rabati salakpályás női tenisztorna páros versenyét az elmúlt héten pénteken. 

Az első helyen kiemelt ma­­gyar–cseh duó a pénteki fináléban a Nina Stojanovic, Maryna Zanevska szerb–belga kettőst múlta felül szetthátrányból fordítva. Az 1–1-es játszmaarányt követő döntő rövidítésben si­­mán, 10–5-re kerekedtek felül Babosék. A mérkőzés 1 óra 23 percig tartott.

– Nem játszottunk jól, de a lé­­nyeg a győzelem, ez is mutatja a jó csapatmunkát. Boldog va­­gyok az újabb tornagyőzelemmel – nyilatkozta Babos Tímea.

A soproni játékosnak ez volt a ti­­zen­­har­­madik tor­­na­­győzelme párosban – legutóbb januárban, Sydney­­ben ünnepelhetett, akkor az orosz Anasztaszija Pavlju­­csen­­kova partnereként.

A folytatás azonban nem si­­került ennyire fényesre. A sop­­roni sportoló egyesben vasárnap a madridi salakpályás tenisztorna női versenyének első fordulójában a világranglistán második Angelique Kerbertől kapott ki két játszmában.További hír, hogy Ba­­bos Tímea két helyet javított, így a 32. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Kapcsolódó cikkek