Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Babos káprázatos!
Babos Tímea (jobbra) a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét Fotó: australianopen.com

Két döntőt is játszott az Australian Openen a soproni teniszező

Babos káprázatos!

| MTI | Sport

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét. Vegyes párosban pedig indiai partnerével a döntőig menetelt.

A magyar teniszsport egyik legnagyobb sikerét érte el az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a soproni Babos Tímea. Pénteken, magyar idő szerint reggel hat órakor a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte a női páros versenyt. A juniorként három Grand Slam (GS) trófeát gyűjtött Babosnak ez az első felnőtt GS győzelme. Az ötödik helyen kiemelt magyar–francia duónak nehéz ellenfél jutott a fináléban a másodikként rangsorolt Makarova és Vesznyina személyében.
A találkozót 6:4, 6:3 arányban nyerték meg Babosék úgy, hogy az ellenfél két bréklabdát elpuskázott. Aztán a francia összeszedte magát, és kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott.

– Két év különlét után újra együtt játszottunk, és egyből győzelemmel kezdtünk Kikivel! Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, gratulálok az ellenfelünknek, és jövőre visszajövünk! – mondta a díjátadó ünnepségen a soproni játékos, majd stábjának, a közönségnek és a szponzoroknak is megköszönte a támogatást.

Babos Tímea elképesztőnek nevezte a finálét, amelyen sikerült jól játszania, s ennek is köszönhető, hogy le tudták győzni a világ egyik legjobb párosát.
Sok idő nem jutott a pihenésre, ugyanis még ugyanazon a napon délelőtt tíz órakor az indiai Rohan Bopanna oldalán vegyes párosban játszott a döntőbe kerülésért. A végső mérkőzést vasárnap tartották. Végig jól tartotta magát a páros a Gabriela Dabrowski – Mate Pavic kanadai–horvát duó ellen. A tíz nyert pontig tartó döntő rövidítésben Pavicék 6–3-ra elhúztak, de az indiai–magyar duó fordított, és mérkőzéslabdához jutott, ám a balkezes horvát két ászával végül a rivális bizonyult jobbnak.

– Sajnálom, végül meccslabdáról buktuk el a döntőt, de így is hihetetlen Australian Openem volt – nyilatkozta a magyar teniszező. – Nagyon boldog vagyok, ma is jól játszottam. Sok időm nem volt, hiszen a doppingvizsgálat után azonnal indultam a repülőtérre. A héten már Tajvanon lesz versenyem, nincs idő az ünneplésre. Ilyen az élet, menni kell tovább – tette hozzá.

A Civitas Fidelissima-díjjal tavaly kitüntetett teniszcsillag egyesben a második fordulóig jutott Melbourne-ben.

Babos Tímea a páros teniszezőik világranglistáján az ötödik helyen áll. Célja, hogy itt is megszerezze az elsőséget.

Kapcsolódó cikkek