Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az U12 legjobbjai között
Az egyesületi elnök szerint a Soproni Tigrisek U12-es csapata sokra hivatott Fotó: Tóth Péter

Az U12 legjobbjai között

| Munkatársunktól | Sport

A korosztályos bajnokság legjobbjai között szerepel a Soproni Tigrisek U12-es csapata. A klubelnök szerint kiemelkedő korosztályról van szó, amelyet megpróbálnak együtt tartani.

A korosztályos bajnokságokban regionális alapon hármas minitornákat rendez az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A Tigrisek U12-es csapata már le is játszott egy ilyen minitornát az A (legerősebb) csoportban: Várpalotán mindkét mérkőzésüket megnyerték. 

– Nagy terveink vannak ezzel a korosztállyal, már most látszik, hogy sok tehetséges játékos van a csapatban, szépen hozzák a srácok az eredményeket – mondta Nagy Tamás klubelnök. – Szeretnénk a közeljövőben az ország legjobbjai közé vezetni a jelenlegi U12-es együttesünket.

A sportvezető hozzátette: együttműködési megállapodást kötöttek a Rátgéber László Nemzeti Kosárlabda Akadémiával. Ennek köszönhetően a 14–16 éves korosztályból a Tigrisek három játékosa vehet részt nemzetközi tornákon. Ilyenkor az akadémia csapatának tagjaként utaznak el a mérkőzésekre, egyfajta dunántúli régiós válogatottat alkotva.

– Ez az együttműködés is hozzásegít minket a céljainkhoz: széles bázisból válogatva sok gyerekkel szeretnénk foglalkozni, a legjobbakból pedig igyekszünk olyan kosarasokat képezni, akik eljuthatnak a profi NB I. A csoportig – tette hozzá Nagy Tamás. – További célunk, hogy lehetőleg minden korosztályból neveljünk ki egy-két utánpótlás-válogatott játékost.

A Tigriseknek 15 korosztályos csapatuk van, az előkészítő korosztályokkal együtt mintegy 180–200 gyerek látogatja az edzéseiket. Az utánpótlásból kiöregedő kosarasoknak több lehetőségük is van a sport folytatására: többen az egyetemük városában játszanak tovább, szerepelhetnek a SMAFC NB I. B csoportos vagy a Tigrisek NB II-es felnőtt csapatában. A legjobbak pedig az SKC-hoz kerülhetnek, Szlávik Bence épp nyáron igazolt az SKC U20-as csapatához.

Kapcsolódó cikkek