Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az önvédelmi klub öt éve

Az önvédelmi klub öt éve

| Munkatársunktól | Sport

Idén márciusban ünnepelte megalakulásának ötödik évfordulóját a város speciális önvédelmi sportklubja, a Krav Maga SC Sopron.

A klub megalapítója számára nem volt ismeretlen ez a fajta sport, ugyanis korábban katonaként dolgozott. Gőgh Zoltán Ausztriában először Kismartonban (Eisenstadt), majd Nagymartonban (Mattersburg) és Bécsben képezte magát.

– 2012-ben úgy döntöttem, hogy az újonnan megalapított sportiskolámat hazatelepítem – közölte Gőgh Zoltán. – Az önvédelmi csoport ma már nyolcvanhét aktív tagot számlál. Rendszeresen sportolnak itt civilek, nők, gyermekek és hivatásos sze­­mélyek is.

Gőgh Zoltán kifejtette, a küzdősportoknál általában van egy szigorú szabályrendszer, amelyhez ragaszkodni kell, és ezt az edzők, bírák, pontozók szigorúan be is tartatják. – Nálunk a fő szabály az „áldozatjelölt” testi épségének védelme, akár a támadó rovására is – tette hozzá. – A legfontosabb, hogy mindenki épségben hazajusson az iskolából és munkahelyéről. Legyen az a legfiatalabb, hétéves tanulónk vagy a legidősebb, hatvannégy éves.

Mint megtudtuk, idén indítottak egy Krav Fitt csoportot, ahol a sportolók a küzdősport és katonai képzés elemeihez hasonló, sokszor azonos edzéseket hajtatnak végre, ám az „agresszív” elemeket kivették belőlük.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.