Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az év sportolói
Babos Tímea Fotó: AFP

Az év sportolói

| Munkatársunktól | Sport

Ismét diadalmaskodott Babos Tímea. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 63. alkalommal választotta meg Az év sportolóit, a mostani szavazáson 412 sportújságíró adta le voksát.

A díjazottak 

Az év férfi sportolója: Szoboszlai Dominik (labdarúgó), az év női sportolója: Karakas Hedvig (cselgáncsozó), az év csapata a férfi labdarúgó-válogatott, az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): Babos Tímea, Kristina Mladenovic (teniszpáros), az év edzője: Marco Rossi (férfi labdarúgó-válogatott), az év fogyatékos sportolója: Berente Judit (szervátültetett sífutó, sílövő). Az év sportpillanata: Szoboszlai Dominik gólja az Izland elleni pótselejtezőn. MSÚSZ-életműdíj: Keleti Ágnes (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka. Az év e-sportolója: Bereznay Dániel (Formula-1). Az év szabadidős sporteseménye: Streetball Challenge Hungary.

Babos Tímea főtáblás

Babos Tímea három játszmában nyert az elmúlt szerdán a szlovák Anna Karolina Schmiedlova ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének harmadik fordulójában. Ennek értelmében egyesben feljutott az Australian Open főtáblájára.

– Szinte egész decemberben itt voltam Dubajban, jól sikerült a felkészülésem. Nagyon akartam ezt a sikert, és most kifizetődtek az erőfeszítéseim. Azért jöttem ide, hogy ott lehessek egyesben is ­Melbourne-ben, és már nagyon várom az Australian Opent – nyilatkozta Babos Tímea. A melbourne-i Grand Slam-torna nyitónapja egyébként február nyolcadikán lesz, ahol Babos Tíma oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal párosban címvédőként indul.

A szintén soproni Jani ­Réka a selejtező első mérkőzésén kikapott indiai ellenfelétől, így kiesett. Fucsovics Márton és Balázs Attila a főtáblán kezdi a szereplést.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...