Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az éremszerzés a cél

Takács Norbert szerint az SKC védekezése kiválóan összeállt

Az éremszerzés a cél

| Rázó László | Sport

Elképesztő sorozatot produkált novembertől februárig a Sopron KC. A férfi kosárlabdacsapat tizenhárom meccsen keresztül őrizte veretlenségét. Az együttes rutinos játékosa, Takács Norbert azt mondta: nagyon jó ez a széria, ugyanakkor önmagában nem sokat ér.

– Babonás vagy?

– Nem, nem vagyok babonás – bár, ki tudja, lehet, hogy van valami abban, hogy épp a tizenharmadik győzelmünk után jött a kecskeméti vereség… De komolyra fordítva a szót: már korábban benne volt a levegőben, hogy előbb-utóbb kikapunk, igaz, ez a széria a legszebb elképzeléseinket is felülmúlta. Most bajnoki szünet van, mentálisan és fizikailag is fáradt volt már a csapat. Jól jön egy kis pihenés, felfrissülés, utána pedig szeretnénk belemenni egy hasonlóan eredményes szériába.

– Játékosként belülről hogy látod, mik az összetevői ennek a sikersorozatnak?

– A csapat összeért, és minden egyes játékosnak megtalálta a helyét a szakmai stáb. Kostas Flevarakis személyisége sokat számít, jó a hangulat az öltözőben, kialakult a csapatban a hierarchia, mindenki önbizalommal telve lép parkettre. Amit kiemelnék: a védekezésünk nagyon összeállt, mind a 13 győztes meccsen helyén volt, és ebből a jó védekezésből tudtuk a támadásokat szervezni. Ez a sikerszériánk egyik legfőbb összetevője.

– Mi a te szereped a mostani csapatban?

– A fiatalszabály miatt általában a második félidőben kapok szerepet, akkor viszont szinte folyamatosan pályán vagyok. Ez mentálisan és fizikailag is nagyon nehéz, mert a 13-ból talán két könnyebb meccsünk volt, a találkozók többsége kiélezett maradt az utolsó pillanatokig. Voltak olyan meccsek, amikor kiválóan szolgáltak ki a társak, és a dobás is extrán ment. Emellett a védekezésben van kulcsszerepem, a mozgás mellett a társak irányításával, kommunikálással próbálom együtt tartani a csapatvédekezést. Örömmel tapasztaltam, hogy szinte minden mérkőzésen volt olyan magyar kosarasunk, aki előre tudott lépni, akár meghatározó, akár kiegészítő szerepben.

– Milyen szerepléssel lennél elégedett az idei bajnokságban?

– Csapaton belül már többször beszélgettünk erről… Szép dolog a tizenhármas győzelmi széria, de önmagában semmit sem ér, kivéve ha a bajnokság végén is fel tudunk mutatni valamit. Azt gondolom, egy érmes helyezés a bajnokságban megkoronázná az idei teljesítményünket. Egy biztos: a szurkolók nagyon megérdemelnék a csapat sikerét. Elképesztően látványos volt, hogy a győzelmek hatására mennyire beindult a kosárlabdaélet Sopronban, meccsről meccsre többen és hangosabban drukkoltak nekünk. Szeretnénk mindezt egy év végi jó eredménnyel meghálálni.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...