Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Átalakuló játékoskeret
Az SKC az új szezont négy légióssal és több soproni fiatallal kezdi Fotó: Németh Péter

Átalakuló játékoskeret

| Munkatársunktól | Sport

Nem csupán a szakmai stáb újult meg a kö­­vetkező szezonra a Soproni KC kosárlabda-együttesénél. A já­­tékosállományban is jelentős változások voltak, a légiós keret kicserélődött, de a ma­­gyarok esetében is történtek átalakulások.

Mint arról lapunk is beszámolt, a 2017/18-as szezonban Váradi Kornél irányítja a szakmai munkát az SKC-nál, a vezetőedzőt Sterbenz László szakmai igazgató segíti. A tavalyi játékoskeretből csupán Dénes Gábor, Tóth Gergely, Takács Norbert, Élő Bálint és Kántor Olivér maradt a klub játékosa. Hozzájuk csatlakozott a fiatal, 206 centiméter magas Bagó Martin, aki Paksról, míg a 25 éves hátvéd, Mészáros Máté Kecskemétről érkezett Sopronba.

A tavalyi légiósok közül senkit sem marasztalt a klubvezetés. Az új szezonban a szerb Uros Duvnjak lesz csapatunk első számú irányítója, az amerikai Lamb Autry pedig hátvédként szerepel. Magas posztokra a 206 centiméteres szlovén válogatott erőcsatár, Sasa Zagorac, illetve a szintén 206 centis amerikai center, Ryan Watkins jelentheti a megoldást.

Az új szezonban a Soproni Sportiskola U18-as bajnoki ezüstérmes csapatából Werner Viktor, Németh Márk, Papp Barna és Polgárdy Ádám is az SKC keretéhez tartozik.

A soproni csa­­pat első edzőmeccsét szerdán játssza Budapesten, a MAFC otthonában.

Kapcsolódó cikkek