Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Alpok–Adria BMX-bajnokság
Fotó: Soproni Téma-archívum

Alpok–Adria BMX-bajnokság

| Bertha Ágnes | Sport

Hétvégén nemzetközi kupának ad otthont a jereváni BMX-pálya: Sopronban rendezik az Alpok–Adria-bajnokság 5–6. fordulóit.

A szlovéniai Mariborban indult az 1–2. fordulóval a BMX Alpok–Adria-bajnokság idén, majd az ausztriai Vösendorfban folytatódott, június 11–12-én pedig Sopron ad otthon az újabb futamoknak. A megmérettetésre a magyar versenyzők mellett várnak szlovén, osztrák, olasz, szlovák, német és svájci BMX-eseket is. A hétvégi verseny egyben a Magyar Kupa bajnokságában is pontgyűjtésre szolgál.

Az Alpok–Adria-sorozat 21 éve indult útjára, Sopron a kezdetektől az egyik magyarországi versenyhelyszín. Idén három ország – Magyarország mellett Szlovénia és Ausztria – hat pályáján rendezik meg a kupa 12 futamát. A Sopron BMX Sportegyesület versenyzői a sikeres fedett pályás, téli alapozás után már az első két versenyhelyszínen is számos dobogós helyezést begyűjtöttek. A kupasorozat Sopron után augusztusban Mühlenben (Ausztria), szeptemberben Gencsapátiban folytatódik, majd Ljubljanában (Szlovénia) zárul októberben.

Soproni BMX-sikerek

Nemcsak az Alpok–Adria és a Magyar Kupa-sorozat küzdelmeiben érnek el sikereket a soproni BMX-esek: a Stuttgartban megrendezett Európa Kupán Farkas Bendegúz 1. helyezést ért el a 14 évesek kategóriájában. A csehországi Benátkyban az All Stars Challenge versenyen Farkas Bendegúz a 13/14 évesek mezőnyében ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Töltl Kevin pedig a 10 évesek között lett bronzérmes.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.