Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Akcióban a fiatalok
A Turris SE idei koncepciójának megfelelően sok fiatal játszik a felnőtt meccseken Fotó: Németh Péter

Akcióban a fiatalok

| Munkatársunktól | Sport

Az idei évben mind az NB II-es, mind az NB III-as csapatban komoly rutint szerezhetnek a soproni fiatal asztaliteniszezők.

Nyár óta új alapokon működik a Turris SE Sopron: nincs igazolt, fizetett játékos, így sem az extraligában, sem az NB I-ben nem indítottak csapatot, csak az NB II-ben, illetve az NB III-ban szerepelnek. Ezekben kizárólag soproni kötődésű, a Turris által kinevelt játékosok állnak asztalhoz. 

– Mind az NB II-es, mind pedig az NB III-as csapatunk a kiesés elkerüléséért harcol, de sikerrel tartják magukat – mondta Tóth Tibor, a Turris SE Sopron vezetőedzője. – Ami örömteli: mindkét osztályban rendszeres játéklehetőséget kapnak a fiatalok, az NB II-ben általában egy, a harmadosztályú meccseken pedig két utánpótláskorú játékos szerepel. Sokszor 12–13 éves gyerekek pingpongoznak a felnőtt mezőnyben, és állják meg a helyüket. Ez tökéletesen beleillik a koncepciónkba, hiszen a fiatalok fejlődését nagyban segíti, hogy edzéseken és mérkőzéseken rendszeresen a felnőttek ellen pallérozódhatnak.

A Turris komoly tömegsportbázist alakított ki, hiszen az általános iskolai és óvodás korosztályból mintegy 70 gyerek látogatja az edzéseket, ők elsősorban szabadidős tevékenységként űzik a pingpongot.

Jó eredmények a Budapest Bajnokságról

A Turris SE Sopron fiataljai kiválóan szerepeltek az egyik legrangosabb utánpótlás versenynek számító Budapest Bajnokságon. A 12 évesek korosztályában Imre Gábor 2., a 13 évesek között Fehér Hugo 7. lett. Tóth Nóra az U15-ösök mezőnyében egyéniben 11., párosban pedig 8. helyen végzett.

Kapcsolódó cikkek