Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Akadémia lett a Sportiskola

Akadémia lett a Sportiskola

| Munkatársunktól | Sport

Az idei év lesz az első teljes szezon a Soproni Sportiskola életében, amelyben már akadémiaként szerepelnek a bajnokságokban. Jelenleg mintegy 150 játékos versenyez az egyesület különböző csapataiban.

– Az idei szezontól még szorosabbra fűztük azt a hármas együttműködést, amely Sopron három férfi egyesülete, az SKC, a SMAFC és akadémiánk között eddig is megvolt – mondta el Horváth József szakmai vezető. – Elsődleges célul tűztük ki, hogy a következő években soproni nevelésű játékosokkal töltsük fel városunk felnőtt csapatait. Az idei szezonban is minden korosztályban két csapatot szerepeltetünk, így az összes játékosunknak bőven jut lehetőség a versenyzésre.
A kisebbeknél az iskolai csapatokban is szerepelhetnek a gyerekek, így a 10–11 évesekkel együtt mintegy 150 játékos versenyez az akadémia különböző csapataiban.

– Szinte valamennyi soproni általános iskolában ott vagyunk, a diákoknak így helyben is lehetőségük van ezt a szép sportágat kipróbálni és elkezdeni az edzéseket – tette hozzá Horváth József. – A versenyző csapataink száma 15 felett van a kosárpalánta programmal együtt. Az idei évben szeretnénk a környező falvak iskoláit is bekapcsolni a versenyzésbe, reméljük, sikerrel járunk. A versenyző csapatok mellett az előkészítő és ovis csoportjainkban is 150 körüli a létszám, természetesen itt a cél a játék megszerettetése.

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia továbbra is várja azokat a gyerekeket, akik szeretnének elkezdeni kosárlabdázni és csatlakoznának csoportokhoz.

Kapcsolódó cikkek