Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Lara elnyerte a „Legszorgalmasabb Kisdarázs” díjat

A WNBA-be készül

| Munkatársunktól | Sport

A napi kétórás edzések és a hétvégi meccsek mellett Csaplár-Nagy Lara a szabadidejében is a legszívesebben kosarazik. A 11 éves hunyadis lány nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is jeleskedik.

Lara édesapjától, Csaplár-Nagy Arnold NB I-es kosárlabdázótól és edzőtől már háromévesen kedvet kapott a játékhoz. Két évvel ezelőtt – a diákolimpián csapatban elért országos első helyezéséért – megkapta a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola „Jó tanuló – jó sportoló” díját. A sport rengeteget segített neki egyéb területeken is: megtanult koncentrálni és csapatban működni.

– A Soproni Darazsak Sportakadémia serdülő csapatával edzem és játszom, de pályára lépek a saját korosztályom gyermekcsapatával is – mesélte a lány. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy idén elnyertem a „Legszorgalmasabb Kisdarázs” díjat, amit évente egy gyerek kaphat meg.

Mindkét korosztályban bizonyította Lara a rátermettségét: a serdülőknél a bajai tornán ő dobta a legtöbb pontot; a Basketgirls országos torna első fordulójában gólkirálynő lett, a másodikban pedig MVP „A legértékesebb játékos” díjat kapott.

Larára szülei soha nem erőltették a sportot, de ha teheti, még a szabadideje is a kosárról szól: vagy az udvaron játszik a barátaival, vagy az Xboxon.

– Az az álmom, hogy játsszam a WNBA-ben, az Euroligában pedig meghatározó kosárlabdázó legyek – folytatta az eltökélt lány. – Szerencsére az edzőim – Veres Stoics Judit, Hollós Dániel és Áron Krisztián – segítenek, hogy elérjem, amit szeretnék. Az osztályfőnököm, Palkovics Tamás is támogat mindenben. Éppen a diákolimpiára készülünk.


Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.