Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A védekezésen javítana Flevarakis
Kostas Flevarakis Fotó: Soproni Téma-archívum

A védekezésen javítana Flevarakis

| Rázó László | Sport

Novemberben vette át a szakmai munka irányítását az SKC-nál a görög Kostas Flevarakis. A vezetőedzőt az eddigi eredményekről, tapasztalatairól és a csapat játékáról kérdeztük.

– Mennyire elégedett a csapat szereplésével, mióta átvette a vezetőedzői tisztséget? 

– Kicsit több mint három hónapja dolgozom együtt a kerettel, 7 mérkőzést nyertünk meg ebben az időszakban. A csapat hozzáállásával, küzdeni tudásával elégedett vagyok, mindenki a maximumot nyújtja a mérkőzéseken. Más kérdés, hogy a bajnokság olyan erős, hogy ezzel együtt is nehéz előrelépni a tabellán, legalábbis nem annyit, amennyit szerettünk volna. Ebben van egy kis hiányérzetem, de összességében elégedett vagyok.

– Az eddig eltelt időszakban milyen tapasztalatokat szerzett Magyarországon és Sopronban?

– Alaposan felkészültem a magyar kosárlabdából, mielőtt elköteleztem volna magam. Azt kaptam, amire számítottam, sok légiós szerepel a ligában, ez kiegyensúlyozottá teszi a bajnokságot. Olyan, mintha minden egyes mérkőzés egy kis döntő lenne. A várossal, az itt élőkkel is megismerkedtem, barátságosan fogadtak, kedvező tapasztalataim vannak. Jól érzem magam Sopronban, ez pedig feltétele annak, hogy pozitívan irányítsam a csapatot. Külön öröm számomra, hogy a közönség és a csapat egymásra talált, így kiváló hangulatú meccseket játszhatunk, ez segít a további győzelmek megszerzésében.

– Mire használja a csapat a hosszabb bajnoki szünetet, miben kell előrelépnie a jobb szerepléshez?

– Ritka, hogy egy bajnokságban ilyen hosszú szünet van. Folyamatosan edzünk és edzőmeccseket is játszunk, mert a tréningeken gyakoroltakat meccshelyzetben kell megvalósítaniuk a játékosoknak. A védekezésen kell csiszolnunk, ugyanis hiába vagyunk kellően agresszívak, és védekezünk a fault­határon, ha ez azzal jár, hogy már a második negyedben a kipontozódás veszélyezteti játékosainkat. Emellett fontos, hogy az edzőmeccseken azok is több lehetőségeket kapjanak, akik tétmeccsen kevesebbet játszottak. Ez azért is fontos, mert a jó magyar játékosokra nagy szüksége van a csapatnak, a légiósok jönnek-mennek, de igazán egy ütőképes magyar magra lehet építeni hosszabb távon.

Kapcsolódó cikkek