Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A válságot is le kell győzni
A Sopron Basket eddig minden mérkőzését megnyerte a hazai bajnokságban, legutóbb a Szigetszentmiklós ellen győzött 61–41-re. Fotó: Németh Péter

„Jelen helyzetben nem tervezünk további játékosigazolást”

A válságot is le kell győzni

| Rázó László | Sport

Sorra szerzi győzelmeit a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Gáspár Dávid együttese bajnokhoz méltóan, veretlenül vezeti a tabellát. Legutóbb múlt pénteken a Szigetszentmiklós ellen arattak 20 pontos győzelmet a lányok – igaz, a vezetőedző nem volt túl elégedett csapata játékával.

A győzelmek jönnek, viszont jött idén más is, ami a kosárlabdasportnak sem hiányzott: ez pedig az energiaválság. A jelentősen emelkedő energiaárak komoly hatással vannak a létesítmény-fenntartásra is.

– Elképesztő nyomás alá kerültünk a létesítményüzemeltetés terén az energiaválság miatt – mondta Török Zoltán, a klub ügyvezetője. – A Novomatic-aréna üzemeltetése nemcsak a Sopron Basketet, hanem a férfi kosárlabda profi szekcióját, valamint államilag elismert akadémiánk növendékeinek sportolási körülményeit is meghatározza. Azok a számok, melyekkel szolgáltatóink szembesítettek bennünket, jelenleg olyan áldozatokat kívánnak, amelyek a profi csapatunk versenyképességét jelentősen csökkentik.


Az ügyvezető hozzátette: most is gőzerővel dolgoznak a megoldáson, egy olyan cselekvési programon, amellyel a kialakult helyzetet hatékonyan tudják kezelni. Ugyanakkor felmerült még egy probléma, amely sokkal inkább szakmai jellegű. A kiváló amerikai–magyar irányító, Vandersloot Courtney, a klubbal kötött szerződés ellenére, mégsem érkezett meg Sopronba – ennek pedig személyes okai vannak.

– Jelen helyzetben ezt a hátrányt előnyünkre szeretnénk fordítani, egyben példát is mutatni, hogy az idei télen az eredményesség oltárán is készek vagyunk áldozni, ha a helyzet úgy kívánja – tette hozzá Török Zoltán. – A gazdasági kihívások miatt jelen pillanatban nem tervezünk további játékosigazolást. Csapatunk tervezett kerete így jelentősen meggyengül, ami szükségszerű lépés a kialakult helyzetben.


A klub minden lehetőséget igyekszik megragadni a fenntartható gazdálkodásért. Nemcsak a bevételek növelése, hanem a kiadások drasztikus és felelősségteljes csökkentése is fontos. A klubvezetés arra kéri a közönséget, játékosokat, edzőket, sportszakembereket, hogy az intézkedéseket fogadják megértéssel, hiszen valamennyi a működőképesség megőrzését szolgálja.

Kapcsolódó cikkek

Eb-címig menetelne

Eb-címig menetelne

2023. 01. 18. | Munkatársunktól

Még csak 16 esztendős, de máris négyszeres junior bajnok fallabdában Sáli Barnabás. A fiatalember ráadásul rendkívül eltökélt: szeretne két–három éven...

Vb-középdöntőben

Vb-középdöntőben

2023. 01. 18.

A göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkozik a magyar férfi kézilabda-válog...