Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A továbbjutás a cél
A Balatonfüredi FC ellen Jakab Dávid és Keresztes Krisztián góljával 2–0-ra nyert az SC Sopron Fotó: Németh Péter

SC Sopron: pénteken kupamérkőzés a városi stadionban

A továbbjutás a cél

| Töreki Amand | Sport

Kettőből kettő nyertes meccs – eredményes hetet zárt az SC Sopron felnőtt férfi csapata. A soproni labdarúgók már a pénteki kupamérkőzésre készülnek. Itt sem lehet más a cél, mint nyerni és továbbjutni.

Ismét hosszú hete volt az NB III. nyugati csoportjában szereplő SC Sopron felnőtt férfi csapatának. Először a szerdai játéknapon a Puskás Akadémia II. együtteséhez látogattak Weitner Ádám fiai. A találkozón végig okosan és taktikusan futballozva, egy 55. percben szerzett Krizsonits Mátyás góllal 1–0-s győzelmet arattak a nagyon jó erőkből álló felcsúti gárda ellen. – Szerénység, alázat, kohézió – így értékelt a meccs után Weit­ner Ádám vezetőedző. – A soproni „huligánok” eljöttek a fénybe és a pompába focizni egyet, és megérdemelten nyertek.

A szerdai diadal vezéráldozatokat is követelt, hiszen megsérült a góllövőlista második helyén álló Kustor Noel, illetve kiállították a csapat meghatározó játékosát, Gáncs Gergőt. Nem várt tehát könnyű feladat a soproni fiatalokra annak ellenére, hogy a tabella utolsó helyén álló Balatonfüredi FC látogatott városunkba. A vasárnapi mérkőzést végül nehezen, de Jakab Dávid és Keresztes Krisztián góljával 2–0-ra nyerték a piros-fehérek.

A hét eseményeihez tartozik, hogy csütörtökön megtartották a magyar kupa 6. fordulójának sorsolását. A soproni csapat ebben a fordulóban kapcsolódik be a sorozatba, ellenfelük a BVSC–Zugló lesz. A találkozót péntek este 8-kor rendezik meg a városi stadionban, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

A Puskás Akadémia ellen győztes gólt szerző Krizsonits Mátyás felfokozott állapotban várja a kupatalálkozót: – Az edzőváltás után egy új impulzust kapott a csapat, ennek köszönhető zsinórban negyedik győzelmünk – értékelt a játékos. – Személy szerint nekem is önbizalomnövelő volt a szerdai győztes gól. A kupamérkőzést is izgatottan várom, nagy motivációt jelent az is, hogy a televízió élőben közvetíti a találkozót. Ahogyan a bajnoki meccseken, itt is a győzelemre és a továbbjutásra hajtunk.

További soproni eredmények

Duna Takarék megyei I. osztály 5. forduló: SFAC 1900 – Carbodent-Vitnyéd: 2–3

Megyei II. osztály, soproni csoport 5. forduló: az SVSE-GYSEV–Sopronkövesd mérkőzés elmaradt 

Női NBII. 3. forduló: Nimród–SC Sopron: 5–4

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek