Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A teremfoci bajnokai
A döntőt a felső ágon az Erzsébet Kórház és a Gigant FC játszotta. Fotó: Németh Péter

Sportszerű, kiváló hangulatú mérkőzéseket rendeztek

A teremfoci bajnokai

| Rázó László | Sport

Véget ért az idei téli szezonban a Sopron városi teremlabdarúgó-torna. Idén 12 csapat mérkőzött meg egymással, a felső ágon az Erzsébet Kórház, míg az alsón a Szecsebama együttese végzett az élen.

A meccseket a Gárdonyi és a vendéglátó iskola tornatermében rendezték, kétszer tizenöt perces találkozókat játszottak a négy- plusz egyfős csapatok. Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta: 6 hétvégén keresztül zajlott a küzdelem, amelynek során először 3 négycsapatos csoportba sorolták a résztvevő együtteseket, a meccsek után kialakult az alsó- és felsőház mezőnye.

A finálét február 13-án rendezték, ez alapján alakult ki a végső sorrend: a felső ágon az Erzsébet Kórház mögött a Gigant FC és az FC Radír végzett, az alsó, azaz vigaszágon pedig a Szecsebama utasította maga mögé a Szénatér Söröző együttesét.

– A pálya mérete miatt négy plusz egyes csapatok játszottak, aminek megvan az az előnye, hogy gólgazdag találkozókat láthatott a közönség – hangsúlyozta Kósa István. – Sportszerű, kiváló hangulatú teremfocitornán vagyunk túl. Jobban örültünk volna, ha több csapat jelentkezik, ugyanakkor szeretném kiemelni, hogy idén folytathattuk a soproni teremlabdarúgó-torna több évtizedes hagyományát, hiszen sajnálatos módon a tavalyi évben a pandémia miatt elmaradt a megmérettetés.

A torna gólkirálya a felső ágon Pados Patrik lett, aki a Gigant FC színeiben tizenegy találatot jegyzett. Az alsó ágon megosztozott a gólkirályi címen a Szecsebama két játékosa, hiszen Török Balázs és Horváth Botond is 8–8 alkalommal vette be az ellenfél kapuját.

A Sopron városi teremlabdarúgó-torna díjátadóján részt vett Csiszár Szabolcs, városunk alpolgármestere is.

A Városi Teremlabdarúgó-Torna végeredménye:

Felső ág: 1. Erzsébet Kórház 2. Gigant FC 3. FC Radír 4. Stubi Borozó. Gólkirály: Pados Patrik (Gigant FC) 11 gól

Alsó ág: 1. Szecsebama 2. Szénatér Söröző. Gólkirály: Török Balázs és Horváth Botond (Szecsebama) 8–8 gól. Fair play díj: A Kedvenc Csapatom

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek