Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„A Te utad, a mi célunk”

Együtt karácsonyozott az SC Sopron lelkes közössége

„A Te utad, a mi célunk”

| Munkatársunktól | Sport

A hagyományoknak megfelelően a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáróját és a kis sportolók köszöntését Sopron legnagyobb utánpótlás egyesülete, az SC Sopron.

Munkatársunktól

A hagyományoknak megfelelően a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáróját és a kis sportolók köszöntését Sopron legnagyobb utánpótlás egyesülete, az SC Sopron.

Megtelt a Liszt-központ Széchenyi-terme fiatal sportolókkal, edzőkkel, szülőkkel, hogy immár karácsonyi hangulatban együtt tekintsék át a 2018-as év legfontosabb történéseit, eredményeit. A 11. alkalommal megrendezett ünnepségen a város nevében dr. Simon István köszöntötte a labdarúgókat. Az alpolgármester kiemelte, az SC Sopron egy sportközösség, majd kitért arra is, hogy a sport összeköt, a legszebb módon egyesíti a harci szellemet, a közösségi érzést és a tisztelet kultúráját. – Ennek köszönhetően együtt vagyunk most, mint ahogy a felkészülésben, az öltözőben és a küzdelmek során is – emelte ki az alpolgármester, majd hozzáfűzte: a soproniak olyan szenvedélyesen küzdenek a pályán, ahogyan csak kevesen tudnak.

– Az utánpótlás kérdése az egyik legnagyobb szakmai kihívás manapság a sportokban – mondotta Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke. – Nagyon jó látni, hogy idén is sok gyermek csatlakozott az SC Sopronhoz. Külön öröm számunkra, hogy látjuk, a klubunkban sportoló gyermekek büszkén viselik a címerünket, és sok helyre elviszik a nevünket. 11 évvel ezelőtt azért hívtuk életre az SC Sopron karácsonyát, hogy megháláljuk ezt az utánpótlásunkban focizó gyermekeknek. Az országban egyedülálló kezdeményezésnek már körvonalazódnak pozitív eredményei. Az egyesület a jövőben is minden energiáját az utánpótlás fejlesztésére fordítja. Nagy szakmai siker és öröm, hogy produktivitás terén az ország 485 egyesülete közül az SC Sopron az előkelő 19. helyen áll.

Tíz év alatt százötven fiatal tehetséget adtak a megye labdarúgásának, ebből hatvan játékost NB I-es akadémiákra, húsz játékost NB I–II-es csapatokba. Négy játékost, Szántó Tamást, Majnovics Martint, Borsos Filipet és Jánó Zétényt a nemzetközi élcsapatok foglalkoztatják.

Csiszár Ákos kiemelte: Sopronban a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy minél egészségesebb nemzedék nőhessen fel. Kitért a lány utánpótlásra is, amelyet folyamatosan erősítenek. Elképzelhető, hogy a lányok jövőre már az elsőosztályban szerepelnek.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...