Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A szakmája megszállottja
Roberto Iniguez szenvedélye a kosárlabda Fotó: Soproni Téma-archívum

A szakmája megszállottja

| Rázó László | Sport

Családi körben ünnepel, ismerősökkel találkozik, a szülővárosában tipikus fogásnak számító bárányt fogyaszt, és fia labdarúgó-mérkőzését is megtekinti a karácsonyi szünetben a Sopron Basket sikeredzője. Roberto Inigueznek a kosárlabda folyamatosan a fejében jár...

– Hol és milyen módon ünnepli a karácsonyt Roberto Iniguez? 

– Karácsonykor Vitoriában, abban a kisvárosban, ahol felnőttem, az édesanyám házában gyűlik össze a család. Mi, hárman a testvéreimmel és természetesen a gyermekeink, szóval mindenki együtt van 24-én este és 25-én. Ilyenkor összeülünk, beszélgetünk, játsszunk, kártyázunk, mint minden család.

– Van valami különleges étel vagy ital, amit karácsonykor fogyasztanak Spanyolországban?

– Igen, van, ez nálunk a bárány. Van egyfajta leves hallal, az is népszerű, de bárányt szinte mindenki eszik – természetesen az elkészítési mód változhat. Karácsonyi pólókat szoktunk felvenni, abban vacsorázunk. Utána aztán édességet eszünk, elkezdünk játszani, beszélgetni, tévét nézni, és persze néhány italt is megiszunk. Az én városomban az is szokás, hogy vacsora előtt elmegyünk sétálni, találkozunk a barátainkkal, boldog karácsonyt kívánunk nekik. Vitoria egy kisváros, nagyobb ugyan, mint Sopron, de nem sokkal, mindenki ismer mindenkit, ezért ez jó lehetőség arra, hogy olyan emberekkel találkozzunk, akiket már rég nem láttunk.

– A karácsonyi ünnepek általában a kosárlabdaidény kellős közepére esnek. Mennyire tud kikapcsolódni és kizárni a munkát az ünnepnapokban?

– Nem teljesen, hiszen nekem mindössze hat napom van ilyenkor, és már jönnöm is kell vissza. Amíg Spanyolországban vagyok, ahogy említettem, ellátogatok Vitoriába, emellett azonban Valenciában is szeretnék eltölteni két napot, és a fiammal is szeretnék lenni egy kicsit. A fiam az Alicantéban futballozik, a Hércules CF-ben, szeretnék eljutni a Barcelona elleni mérkőzésükre. Természetesen jól jön egy kis pihenés, ki tudom szellőztetni a fejemet. Mindenki tudja azonban, hogy én megszállott vagyok, ha kosárlabdáról van szó. Az ünnepek alatt igyekszem feltöltődni energiával, hogy még jobb formában tudjak újra munkába állni a karácsonyi időszak után.

Kapcsolódó cikkek