Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A sport egészségre nevel
Ügyességi számokban és kispályás futballmérkőzéseken mérték össze tudásukat a gyerekek a sportmajálison Fotó: leczovics zsolt

A sport egészségre nevel

| Páder Vilmos | Sport

Az SC Sopron és az önkormányzat közös rendezésében immár kilencedik alkalommal zajlott le a soproni és környékbeli óvodák tornája.

Öröm volt látni, hogy május 1-jén a Káposztás utcai stadiont benépesítették a jelen focipalántái, a jövő nagyjai. Tizenhét óvodából kétszázötven gyermek és óvónő volt jelen, valamint legalább ennyi szülő és hozzátartozó kísérte el csemetéjét. Dr. Si­­mon István alpolgármester a sportmajálist megnyitó beszédében kiemelte a sport egészségre nevelő hatását, továbbá külön megköszönte a rendezvényt előkészítők és levezénylők, valamint a felkészítők áldozatos munkáját.  

Az egész délelőttöt betöltő rendezvényen komoly ügyességi számok mellett izgalmas kispályás mérkőzéseken mérték össze tudásukat és ügyességüket a gyerekek. A rendezvény befejeztével minden kis ovis és óvónője emlékérmet, virslit, üdítőt és csokoládét kapott ajándékba.

A sportmajális végén dr. Fo­­dor Tamás polgármester elismerését és köszönetét fejezte ki az óvónőknek és a szülőknek, majd méltatta az SC Sopron utánpót­­lás-nevelő egyesület elmúlt kilenc évének sikeres munkáját, melyet a fiatalok neveléséért, a sportág fejlődéséért és a sport megszerettetéséért végezett.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...