Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A Soproni VSE felemás éve

| Páder Vilmos | Sport

Az SVSE a 2016/2017-es szezonban hullámzó teljesítményt nyújtott. Az NB II-es csapatnak a bajnokság őszi idénye sikerült eredményesebben, a tavaszi sok kívánnivalót hagyott maga után.

Ősszel 7 győzelem, 8 döntetlen, 5 vereség, 24 rúgott és 22 kapott gól volt a mérleg. Tavasszal az első hét fordulóban csak három pontot gyűjtöttek, két gólt lőttek és 8 gólt kaptak a soproniak. Az idei év 18 mérkőzésén csak 13 alkalommal sikerült gólt lőni, és 16-szor a soproniak hálójában kötött ki a labda. Ez idő alatt a csatároknak gyakorlatilag nem volt értékelhető teljesítményük, kivételt csak a házi gólkirály, Erdélyi László jelentett. Az elért 37 gólból egymaga tízet szerzett, ez a teljesítmény dicséretes. A csapaton belüli gólszegénység már önbizalomhiánnyal is párosult, ami tovább rontotta a helyzetet. 

A húszas mezőnyből csak a há­­rom kieső csapat szerzett kevesebb gólt, mint az SVSE. Az egész bajnoki évadban elért 11 győzelem kevésnek mondható. A hazai pálya mérlege a leg­­lehangolóbb. 2016. augusztus 14-én 2–1-re verték a Szolnokot, azóta csak ez év május 14-én sikerült ismét nyerni hazai közönség előtt, akkor a Nyíregyháza ellen nyertek 2–1-re. A hazai győzelem 9 hó­­napos elmaradására nincs és nem is lehet kifogás. Érthetetlen a csa­­pat hullámzó teljesítménye, mivel ugyanaz a társaság játszott ősszel sikeresen, mint amely ta­­vasszal leszerepelt. A tiszta fejek, a nyugodt légkör nagyon hiányzott a Káposztás utcában.

A szurkolók nagyobb törődést és odafigyelést érdemeltek volna, mivel üres lelátók előtt nem lehet sikeres a labdarúgás. Játékosoknak, vezetőknek egyaránt többet kell tenniük, és akkor ismét megtelik a soproni stadion.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...