Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Postás csak egyszer csengetett
A Soproni Postás bajnokságot ünneplő csapata. Álló sor, balról: Mentes Pál edző, Schlett Ferenc edző, Horváth Gábor, Bausz János szakosztályvezető, Pápa Ferenc, Bokori Jenő szurkoló, Venczel József, ifj. Mentes Pál, Gazdag László, Csapó Vilmos sportköri elnök, Kristály Zsolt, Polgár József szakosztályvezető, Németh Ottó intéző tag. Guggoló sor: Plavecz Péter, Fehér Ferenc, Csontos Tamás, Csernok Mihály, Vessző József, Radicsné szertáros.

Megyei bajnoki címet ünnepelt 1982-ben a soproni zöld-fehér klub

A Postás csak egyszer csengetett

| Papp Győző | Sport

A megyei első osztály 1981/82-es idényének rajtja előtt két csapatot tartottak esélyesnek az első helyre, a Soproni Postást és a Honvéd Radnóti SE-t.

A Soproni Postás és a Honvéd Radnóti SE párharcában döntőnek bizonyult, hogy tavasszal a postások ötgólos vereséggel küldték haza a győri katonacsapatot. A bajnokság második felében egyébként is csak a Jánossomorja tudta legyőzni a majdani bajnokot. A védelem az egész szezon során kiválóan állt a lábán, mindössze tizenhét gólt kapott, míg a csatárok nyolcvan alkalommal találtak a kapuba.

A Soproni Postás bajnokavatása igazán parádésra sikeredett, a zöld-fehérek ugyanis zárásként 10–1-re győzték le a sereghajtó Táplánypusztai Húsipart. A vendégek a mérkőzés előtt virággal köszöntötték a már aranyérmes Postást, de a soproniakat nem hatotta meg ez a gesztus, és egy tízessel „hálálták meg” az ünneplést. A szépítés 7–0 után született…

A zöld-fehérek végeredményben kétpontos előnnyel zárták a 30 mérkőzésből álló küzdelemsorozatot, a fiatal csapatban Vessző volt a legidősebb futballista a maga 29 évével.

„Érett már az előrelépésünk. 1980-ban újjáalakult a szakosztály vezetése, kialakult nagy vonalakban a jelenlegi csapat” – nyilatkozta akkoriban Polgár József szakosztályvezető. Az értékelése szerint Venczel, Vessző, Kristály, Plavecz, Fehér és Gazdag nyújtotta a legjobb teljesítményt, de nem lehetett panasz a hátvédből lett csatár, Csontos csupa szív játékára sem.

A Postásnak azonban még osztályozón is részt kellett vennie a Nagykanizsai MÁV NTE ellen, hogy magasabb osztályba léphessen. Az első meccsen idegenben döntetlent ért el (1–1), majd június 6-án Sopronban ezernyolcszáz néző előtt rendezték a visszavágót. A Venczel–Vessző, Horváth G. II, Földházi, Horváth G. I, Plavecz (Mentes II), Gazdag (Pápa), Kristály, Fehér, Csontos, Csernok összeállítású csapat (edző: Mentes Pál) a rekkenő hőségben fölényes, 4–0-s győzelmet aratott. Gólszerzők: Horváth G. II, Kristály (11-esből), Csontos és Fehér.

„Erősíteni szeretnénk, de nem feledkezünk meg saját utánpótlásunkról sem. Ifjúsági csapatunk bajnok lett, nem egy tehetség bontogatja szárnyait” – vélekedett a siker után a Postás vezetője.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...