Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Paks ellen készül az SKC
Az SKC a Kecskemétet legyőzte, a Debrecentől kikapott, most szombaton pedig a Paks otthonában lépnek pályára Borisovék. Fotó: Németh Péter

Milos Borisov: Nagyon szeretnénk a nyolc közé kerülni a bajnokságban

A Paks ellen készül az SKC

| Rázó László | Sport

Egy hazai győzelem és egy vereség után a Paks elleni mérkőzésre készül ezen a héten az SKC. Kostas Flevarakis együttese csak szombaton lép pályára, így a szakmai stábnak jó néhány napja van arra, hogy az új irányítót és a centert, Elmore-t és Padgettet beépítse a csapatba.

A Kecskemét ellen óriási küzdelem folyt a pályán, a végsőkig kiélezett csatában végül az SKC játékosai bírták jobban a végjátékot, és egy ponttal tudtak győzni. A végeredmény: Sopron KC – Duna Aszfalt DTKH Kecskemét: 82–81.

Hétvégén a Debrecen ellen viszont nem ment a játék a soproniaknak. A meccs elején összeszedett hátrányt szünetre még sikerült kiegyenlíteni, azonban a fizikailag jobb erőkből álló vendégcsapat kezében tartotta a meccset. A végeredmény: Sopron KC – DEAC: 71–83.

– A Kecskemét ellen nagy győzelmet arattunk annak ellenére, hogy a sok meccs miatt sem a csapat regenerálódására, sem pedig az új játékosok beépítésére nem volt elég idő – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – A Debrecen ellen sajnos nagyon simán elvesztettük a lepattanócsatát, és ez már nem az első eset, ezen dolgoznunk kell. Fontos a csapat frissítése, hogy negyven percen keresztül tudjunk megfelelő intenzitással játszani.

Az SKC szombaton Paksra utazik, este 6 órától az Atomerőmű ellen lép pályára a csapat.

– Elmore és Padgett érkezése óta ez az első hetünk, amikor van lehetőségünk dolgozni a csapatkémia kialakításán, az új játékosok beépítésén – tudatta Bors Miklós másodedző. – Gyorsítani kell a játékunkat, javítani a kettő-kettő elleni védekezésen, hogy ne kapjunk könnyű kosarakat. Erős a játékoskerete a Paksnak, bő rotációval dolgozhatnak és atlétikus játékosok állnak a szakmai stáb rendelkezésére. Azonban nincsenek csúcsformában, remélem, tudunk meglepetést okozni.

Visszatért Sopronba

A Kecskemét elleni győzelemből 25 ponttal vette ki a részét Milos Borisov. A montenegrói játékos az idei szezonban visszatért Sopronba, hiszen korábban két évet játszott az SKC színeiben. A 201 centiméter magas, kiváló kosárlabdázót az idei, furcsa szezonról és saját játékáról is kérdeztük.

– Már másodszor szerződtél Sopronba, miért döntöttél most a visszatérés mellett?

– A döntésem hátterében több dolog is állt. Korábban két sikeres évet töltöttem Sopronban, nagyszerű emlékeim vannak azokból az időkből, sok barátom van a klubon belül és kívül egyaránt. Természetesen ki kell emelnem a soproni közönséget is, amely remek hangulatot teremtett a mérkőzéseinken.

– Bár jelenleg nincsenek nézők, Sopronban nagy közönségkedvenc vagy most is. Ez szerinted minek köszönhető?

– Nagyon sajnálom, hogy nem lehetnek szurkolók a mérkőzéseken, a nézők mindig is hatalmas segítséget jelentettek a csapatnak. Éppen ezért bízom benne, hogy hamarosan rendeződik ez a kaotikus helyzet a világban és nálunk is, utána pedig ott lehetnek velünk a meccseinken.

– Mennyire vagy elégedett a csapat, illetve saját magad játékával ebben a szezonban?

– Egy picit talán most jobb a helyzetünk, de rengeteg problémával küzdöttünk a szezonkezdet óta. Elsőként a vírus kuszálta össze a szálakat a csapaton belül, és játékoscserék is történtek. Két irányító- és egy centerváltoztatás után nem könnyű megtalálni a saját játékunkat, de úgy érzem, jó úton járunk. Mindig lehet jobb a csapat szereplése, de úgy érzem, most nem panaszkodhatunk, megyünk előre.

– A sérülések mennyire befolyásolják a szezonodat?

– Nem szeretném elkiabálni, de a deréksérülésem úgy tűnik, már a múlté. Jól és egészségesnek érzem magam, és bízom benne, hogy ez így is marad.

– Milyen szerepléssel lennél elégedett a szezon végén?

– Nagyon szeretnénk a nyolc közé kerülni, és minél tovább menetelni a rájátszásban. Tudjuk, hogy rendkívül kiegyenlített a mezőny, ezért nem lesz könnyű, de egyértelműen ez a célunk.

Kapcsolódó cikkek