Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A nyolcba kerülés a cél
Az SKC idén sem teljes kerettel kezdte meg a felkészülést. Fotó: Németh Péter

SKC: A tavalyiak közül egy légiós sem játszik már a csapatban

A nyolcba kerülés a cél

| Rázó László | Sport

A Sopron KC férfi kosárlabdacsapata is megkezdte a felkészülést a 2022/23-as évadra. Az együttes összeállítása jelentősen változik, az edzőpáros viszont marad: Kostas Flevarakis és Bors Miklós irányítja a szakmai munkát.

Ami biztos: a tavalyiak közül egy légiós sem játszik már Sopronban, vannak viszont új nevek: az erőcsatár a 27 éves, 203 centi magas amerikai Jordan Barnett, aki tavaly Zalaegerszegen szerepelt. Az irányító a 185 centiméteres, 26 éves kanadai Yasiin Joseph lesz, míg hátvéd pozícióra Eric Ayala érkezik – egyenesen Puerto Ricóból. További külföldi kosarasokkal egyeztet a klub, az viszont biztos, hogy a magyar játékosok körében is komoly változás történt: Fazekas Csaba Nyíregyházán, Werner Viktor pedig Oroszlányban folytatja. Helyükre két játékos érkezett: a már komoly tapasztalattal rendelkező center, Molnár Márton, valamint az 1991-es születésű Valerio-Bodon Vincent. Utóbbi játékos nevének hangzása ellenére magyarnak számít, itthon kezdett el kosárlabdázni.

– Egy biztos: idén komoly feladatunk lesz, hiszen szinte teljesen új csapatot kell építeni – mondta az első edzések után Bors Miklós, a csapat másodedzője. – Úgy gondolom, hogy Molnár Márton és Valerio-Bodon Vincent érkezésével erősebb lett a magyar játékosállományunk, bízunk benne, hogy a külföldiek is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Ezen a héten már három külföldi kosaras is a rendelkezésünkre áll, ugyanakkor a teljes keretet még nem látjuk. Ennek ellenére nyugodtan kijelenthető, hogy az alapvető céljaink nem változtak: tavaly elcsíptük a hatodik helyet, és az idei szezonban is szeretnénk bekerülni a bajnokság legjobb 8 együttese közé. Ez a klub vezetése és a szakmai stáb részéről is egyértelmű elvárás.

Ha már szakmai stáb: az erőnléti edző személye változott, az idei szezontól a kiváló szlovén szakember, a korábban Oroszlányban dolgozó Luka Steblaj segíti a szakmai stáb munkáját.

A Sopron KC első foglalkozásain a magyar játékosok vettek részt: Csátaljay Péter, Csendes Péter, Molnár Márton, Schöll Richárd, Supola Zoltán, Sitku Márton, Takács Norbert és Valerio-Bodon Vincent.

A csapat szeptember 3-án Kismartonban (Eisenstadt) lép pályára a házigazdával, majd szeptember 7-én már Sopronban a Körmend ellen játszik edzőmérkőzést – ez utóbbit zárt kapuk mögött rendezik.

Kapcsolódó cikkek