Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A munkában hisz
Czukor Dalma azért dolgozik, hogy minél több játéklehetőséget kapjon a következő szezonban Fotó: Németh Péter

Czukor Dalma ikonikus játékos szeretne lenni

A munkában hisz

| Munkatársunktól | Sport

Dubei Debóra és Weninger Virág távozásával nagyobb szerepet kaphat a Sopron Basket hazai és nemzetközi meccsein a 21 éves Czukor Dalma. A sokszoros utánpótlás-válogatott játékos minél több játékpercet szeretne kapni a tétmeccseken.

– A játékoskeret átalakulásával mennyire változott a helyzeted?

– Nagy váltás ez az év számomra, hiszen 21 évesen kiöregedtem az U20-as csapatból, tehát már csak a felnőttek között bizonyíthatok. Pörgős, fiatal együttesünk lesz a következő szezonban, én pedig minden egyes edzésen olyan munkát szeretnék végezni, amellyel bizonyítom, hogy helyem van a csapatban. Nagyon bízom benne, hogy ennek hatására több játékpercet is kapok. Amikor tavaly sérülések miatt többet játszottam, úgy érzem, megálltam a helyem a bajnokságban és a nemzetközi porondon is.

– Komoly sikereket ért el a Sopron Basket csapata az elmúlt években, milyen érzés volt ezt megélni kerettagként?

– Négy éve vagyok a felnőtt keret tagja, óriási megtiszteltetés volt bekerülni. Ha nem is voltam meghatározó játékos, igyekeztem minél többet fejlődni, átvenni a többiek tehetségéből, hiszen kiváló kosárlabdázókkal készülhettem. Régebben én ültem a lelátón, nézve a nagycsapatot, vagy én kérdeztem csillogó szemekkel a „nagyoktól”, példaképként tekintettem Honti Katáékra. Most már tőlem kérdeznek a fiatalok, én pedig azért dolgozom, hogy belőlem is igazi ikonikus játékos legyen.

– Milyen szezonra számítasz, mire lehet képes a csapat, és magadtól milyen játékot vársz?

– Nem volt jó megélni, hogy befejezetlen maradt az idei bajnokság, és a koronavírusnak gazdasági hatásai is vannak, komoly változások, játékosmozgások voltak az elmúlt hónapokban. Ezzel együtt fiatal csapatunk szerintem fel tudja venni a versenyt bármelyik ellenféllel, legyen az hazai bajnokság vagy Euroliga. A nyári válogatott tornák elmaradtak, ezért rengeteg egyéni képzésen veszek részt, korrekciós munkát és rehabilitációt végzek. Olyan fizikai állapotba szeretném hozni magam, hogy kellő formában legyek akkor is, ha többet szerepelek majd a tétmérkőzéseken.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.