Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legszorgalmasabb Kisdarázs: Lagler Bonita
Fotó: Pados Noel

Kosaras tehetség

A legszorgalmasabb Kisdarázs: Lagler Bonita

| Czetin Zoltán | Sport

A 12 éves Lagler Bonita kapta a Soproni Darazsak Sportakadémia 2020/2021-es szezonjának Legszorgalmasabb Kisdarázs díját. A fiatal kosaraspalántának mindene a játék, egyetlen edzésről vagy mérkőzésről sem szeretne hiányozni.

– Miért a kosárlabda lett a te sportod?

– Szüleim és nagyszüleim is versenyszerűen sportoltak, így egyértelmű volt, hogy én is kipróbálok minél több sportágat. Tetszett a tenisz, az atlétika és az asztalitenisz is, de a kosárlabda szerelemmé vált. Ebben sokat köszönhetek Bencze Marcsinak, aki minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami egy jó edzőt jellemez, nélküle nem tartanék itt. Hálás vagyok első tréneremnek, Pados Noelnek is, aki még most is figyelemmel kíséri a pályafutásomat, és mindenben számíthatok rá.

– Melyik korcsoportban játszol most?

– Jelenleg az U12-es csapatban, de az a megtiszteltetés ért, hogy már a serdülő korosztályban is játszhatok.

– Hogy sikerült az előző szezon?

– Az U11-es korosztály számára még nincs országos megmérettetés, de megnyertük a régiós bajnokságot. Most az U12-ben is, bár kisebb botlásokkal, de haladunk a bajnoki cím felé.

– Mi a fontos számodra: az egyéni teljesítmény vagy a csapat jó játéka?

– A csapatunk úgy működik, mintha egy nagy család lennénk, ezért nekem is az a fontos, hogy együtt legyünk sikeresek. Egy gólpassz számomra ugyanakkora öröm, mintha én szereztem volna a kosarat. Nagyon örülök, hogy az egész sportakadémia egy remek közösség, és a csapattársaim a legjobb barátnőim is egyben.

– Milyen visszajelzéseket kapsz a fejlődéseddel kapcsolatban?

– Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam a Legszorgalmasabb Kisdarázs díjat. Emellett van egy országos sorozat, a BasketGirls Superchallenge, és ott az országos döntőn bekerültem az All Star csapatba.

– Nem szorítja háttérbe a tanulást a sport?

– Nem, kitűnő tanuló vagyok, sőt mellette zongorázom is, és a napokban felvételiztem a Széchenyi István gimnáziumba. Bár nem könnyű mindent összeegyeztetni, de szerencsére a szüleim nagyon jól menedzselnek.

– Van kosárlabdázó példaképed?

– Igen, a Sopron Basket saját nevelésű játékosa, Czukor Dalma. Nagy vágyam, hogy egyszer én is bemutatkozhassak a Sopron Basketben itthon, hazai közönség előtt. Tudom, hogy az még messze van. A tehetségemet Istentől kaptam, és csak a szorgalmamon, kitartásomon múlik, hogyan tudom ezt kamatoztatni. Az biztos, hogy én ezután is a legtöbbet szeretném kihozni magamból.

Kapcsolódó cikkek