Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legjobb női öklöző
Kovács Nikolett első helyen végzett az Énekes István emlékversenyen, a fiatal bokszoló ismét Európa-bajnokságra készülhet.

Kovács Nikolett már négyszeres magyar bajnok

A legjobb női öklöző

| Rázó László | Sport

Kitűnően szerepeltek a Gyevát SE ökölvívói a patinás Énekes István emlékversenyen, amely egyben Európa-bajnoki válogató is volt az ifjúsági korcsoportban. A soproni egyesület színeiben indulók közül több fiatal öklöző eredménye is kiemelkedett.

Egervári Péter 71 kilogrammban indult, és a negyeddöntőben egyhangú, pontozásos győzelemmel kezdte szereplését, így biztossá vált bronzérmes helyezése. Az elődöntőben nagy küzdelemben veszített a kőszegiek kiválóságával szemben, ennek ellenére emelt fővel hagyhatta el a szorítót és vehette át a bronzérmet.

Érdekesen alakult Kiss Milán Rokko szereplése, aki a 86 kilogrammosok mezőnyében versenyzett. Az elődöntőben olyan döntő fölénnyel öklözött, hogy a bírók végül leléptették ellenfelét. Kiss Milán Rokko a döntőben óriási harcban megsérült, az orvos erős vérzés miatt beszüntette a mérkőzést, így végül ezüstérmes lett a soproni reménység. Teljesítménye meggyőzte a szövetség vezetőit, így újra meghívást kapott a korosztályos válogatottba.

A soproni egyesület legkomolyabb eredményét ez alkalommal is Kovács Nikolett szállította, aki a 70 kilogrammosok között szerepelt. A fiatal bokszoló februárban már részt vett egy nemzetközi tornán Brassóban, ahol az elődöntőben a román Eb-ezüstérmes ellenfelét múlta felül, majd a döntőt is behúzva tornagyőztes lett.

Az Énekes István emlékversenyen sem volt másként: a négyszeres magyar bajnok, kétszeres Eb-érmes kiválóság ellentmondást nem tűrően nyerte meg a mérkőzéseit és lett bajnok. Különdíjat is átvehetett, ő lett a verseny legjobb női ökölvívója.

– Niki a tavalyi eredményei alapján a junior korosztály legjobb női versenyzője különdíjat is kiérdemelte – mondta Pete László, a ­Gyevát SE elnöke. – Természetesen biztos válogatott kerettag és nagy eséllyel Eb-résztvevő lesz, harmadik kontinenstornájára készülhet.

A soproni egyesület vezetőedzője is kapott elismerést: Egresits Tamás a legjobb utánpótlásedző címet érdemelte ki. A Magyar Ökölvívó Szövetség mindkét soproni díjazottja a következő nagy nemzetközi megmérettetésen, a ­Bornemissza emlékversenyen veheti át az elismerést, ahol reményeik szerint a versenyzők ismét érmeket nyernek.

– Azt hiszem, Kovács Nikolett szerepléséhez nem is kell különösebb kommentárt hozzáfűzni, az eredményei önmagukért beszélnek. Elképesztő tehetség, a korosztályában és a súlycsoportjában egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből – tette hozzá Pete László. – A Gyevát SE-nél folyó szakmai munka elismerése, kiváló visszajelzés számunkra, hogy Niki mellett a többi fiatal is bizonyított, érmes eredményekkel tértek haza a rangos versenyről. Szeretném kiemelni Kis László edző kolléga munkáját is, aki kiváló szakmai hátteret nyújt ahhoz, hogy ilyen eredmények szülessenek.

Legfrissebb híreink a közösségi médián:

Kapcsolódó cikkek